Quan el fang pren la paraula és un espectacle teatral que neix arrel d’unes jornades de portes obertes a les instal.lacions, d’on va sorgir la idea de fer una visita guiada pel taller però d’una manera novedosa: amb una performance. En Pol Aumedesi en Marco Domenichetti es vàren tancar durant una setmana a treballar cada nit. En Pol jugava amb els elements del taller, els capgrossos, els gegants, el fang, les eines, i també amb els seus records d’infància, les expectatives, pors i dubtes que qualsevol artista té en el moment de la creació, tot vist amb sentit de l’humor. En Marco per part seva hi va aportar la imatge, el video mapping, la música, els sons i la manipulació de les màquines: va crear un espai sonor i visual que transformava l’espai original en un de molt més oníric i canviant. Tot sorgia de la voluntat que tenien de reflectir el procés de creació en un taller d’escultura. D’aquestes trobades en va sortir la primera versió de l’espectacle, que degut a l’èxit de públic es va repetir tres vegades, i va esdevenir l’embrió i desencadenant de l’espectacle que ara presentem.
Veient que la idea funcionava, van decidir treure l’espectacle del taller, però per això calia
una persona que creés una dramatúrgia i tingués visió teatral. En aquest moment va entrar a
la companyia en Dusan Tomic, que gràcies a la seva experiència com a director, actor i
pedagog, va fer possible que la màgia es mantingués fora de l’espai original i que, el que en
un principi era un experiment artístic ,es convertís en un espectacle teatral, on hi conviuen la música, els objectes, la poesia, la imatge i la interpretació.
En l’obra es barregen i conviuen la tradició i la tecnologia punta, la natura i les màquines, la imatge i la paraula, la música i el silenci. Tots en formen part i es confabulen per fer partícep al públic dels moments de sol.litud, els dubtes i les pors d’un creador en el moment d’enfrontar- se als materials i al buit.

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…