Intervju med Gustavo Dudamel om El Sistema.
Som chefdirigent för Göteborgs Symfoniker visade Gustavo vägen för att starta El Sistema i Sverige. Den världsberömde dirigenten Gustavo Dudamel är sprungen ur El Sistema i Venezuela där han var chefdirigent för Simón Bolívar-orkestern i Caracas. Hans budskap är att musiken måste ut i samhället, till alla medborgare, till alla barn, och att det är en mänsklig rättighet. Musiken utvecklar oss som människor.
Med Gustavo Dudamel som ledstjärna och inspiratör, tog El Sistema i Sverige till sig den venezuelanska modellen för orkester -- och körutbildning: musik som verktyg för social utveckling. År 2007 blev han chefdirigent för Göteborgs Symfoniker, 2009 för Los Angeles Philharmonic, 2010 blev han årets göteborgare. Gustavo är idag Göteborgs Symfonikers hedersdirigent.
Intervjun med Gustavo Dudamel är filmad i dirigentens rum på Konserthuset i Göteborg.
Filmen är del av en serie kortfilmer om El Sistema av Sergio Joselovsky, med stöd av Västra Götalandsregionens kultursekretariat, Angereds kulturskola, Göteborgs Symfoniker och El Sistema Göteborg. Extra hjälp till det här kapitlet: Victor Johansson och Yarko Reha.

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…