2012. október 25-én nyílt napot tartottunk, melynek célja volt, hogy bemutassuk az új chocoMe csokoládéüzemet a meghívottaknak (sajtó, partnerek, beszállítók). Az új üzem tervezése a termék filozófiája alapján történt, ezért kerültek megvalósításra egy termelőüzemhez képest szokatlan, formabontó megoldások.

A látogatók az óriási méretű kapuzat alatt áthaladva, majd a kristályfal-folyosón végigsétálva juthatnak be a váratlan színvilágú kézműves műhelybe. Angyalföld, ipari környezet - meghatározó volt az indulásnál a tervezésnél ez a hangulat. Az épület külső megfogalmazása ehhez a hangulathoz idomult. Egy kapuzat megalkotásának a segítségével szerettünk volna fizikai és lelki kontrasztot építeni, amely „magasabb minőséget" vetít előre a megérkező számára.

A manufaktúrába belépve ugyanennek a filozófiának a megtestesülését láthatjuk, hiszen egy erős funkcionális osztással kellett dolgoznunk. Ezt kellett felruháznunk olyan elemekkel, amelyek segítségével a manufaktúra vonzó és látványos „hely" lett mind az itt dolgozóknak, mind az idelátogatóknak.

We held an open day on October 25, 2012 with the aim to present the new chocoMe chocolate manufactory to the invitees (press, partners, and suppliers). The new manufactory was designed based on our product philosophy, therefore our solutions became unusual and unconventional for a production plant.

Visitors go through a giant gate and walk along a corridor with crystal walls to reach the crafts factory which was given a surprising color scheme. The location of the building is a district of Budapest called Angyalföld. It is an industrial environment with a specific atmosphere, therefore it also determined our plans in the beginning. The composition of the building exterior also adapted to this mood. Our aim was to build physical and spiritual contrast by creating said gate which would project the notion of a "higher quality" for those arriving.

Stepping into the manufactory we can see the embodiment of the same philosophy, since we had to work with a strong functional division. We had to use elements which would make the manufactory an attractive and spectacular place for both workers and visitors.

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…