Naše navike su ono što nas određuje. Kako se ponašamo, šta radimo, šta volimo, šta i zašto kupujemo...su značajna pitanja od kojih zavisi uspeh ili propast na tržištu. Marketinška industrija se neprestano trudi da pronađe "okidače" koji utiču na naše navike i da ih izmeni u skladu sa potrebama svojih klijenata.

Postoje četiri osnovne životne situacije pri kojima menjamo navike. U tim situacijama smo posebno podložni uticajima i promenama navika. Jedna od njih je i promena društva. Razvoj i omasovljenje društvenih mreža su markletinškoj industriji dali moćan alat u ruke. Po prvi put smo u mogućnosti da veštački kreiramo društva u kojima okupljamo potencijalne kupce-klijente i na taj način utičemo na promenu njihovih navika a samim tim i na plasman proizvoda ili usluga.

Koncept "hakovanja navika" koji će biti predstavljen na AllWebMK allweb.mk/ konferenciji autorsko je delo Nemanje Đurića kome sam imao zadovoljstvo da budem mentor pri ulasku u vode online marketinga i PR-a. Nemanja je prvi master iz oblasti E-PRa u Srbiji i moj dragi kolega, saradnik agencije Homepage.

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…