Test-Driven Development is een kernwaarde van TYPO3 Flow en Neos development - zie hoe, en waarom, we dit doen. De complexiteit van frameworks zoals TYPO3 Flow en applicaties als TYPO3 Neos is een goede test coverage essentieel, of de kwaliteit en ontwikkeling zal langzaam stil komen te liggen.

Deze sessie laat zien hoe we unit en functionele tests maken voor PHP en JavaScript code. En aangezien het maken van tests zonder het uitvoeren niet veel helpt zal ook Continues integrations (CI) zijdelings genoemd worden.

Rens Admiraal
Rens Admiraal is een freelance webdeveloper / coach en Senior Software Architect bij Beech Applications uit Venlo.

Rond zijn 14e is Rens begonnen met 'programmeren', toen nog door het analizeren van code snippets op prehistorische computers. Door telkens opnieuw nieuwe uitdagingen aan te gaan heeft Rens meerdere talen geleerd, en heeft hij meegewerkt aan een breed scala aan web projecten. Nu is Rens TYPO3 Flow / TYPO3 Neos core lid en werkt hier vooral aan de Javascript kant van TYPO3 Neos.

Bij verschillende bedrijven heeft Rens gezien hoe ontwikkeling in verschillende mates van structuur gedaan kan worden. Langzaamaan heeft dit geleid tot een grote interesse voor ontwikkel structuur, continues integration, automatisch testen en code kwaliteit. Nu helpt Rens bij het opzetten van ontwikkelomgevingen en het trainen van ontwikkelaars om in zo'n omgeving te werken.

Rens woont in Ede met zijn vrouw en 3 zoons, speelt basgitaar en houdt ervan om af en toe wat druk van de ketel te halen op een (beach)volleybalveld.

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…