Nuno Rebelo & Vera Montero
“X Mostra Portuguesa a Espanya” - Improvisació - nous llenguatges del cos
El 2 de Noviembre a l'Antic Teatre - anticteatre.com/ -

Producción: O Rumo do Fumo

Organizado en colaboración con el el Consulado General de Portugal en Barcelona y integrado dentro de la programación de la X Muestra Portuguesa en Espanya

Con el apoyo del Instituto Camões

O Rumo do Fumo es una estructura financiada por DGArtes/Gobierno de Portugal

orumodofumo.com/
nuno-rebelo.blogspot.com.es
myspace.com/nunorebelo

CAT///
La col·laboració entre el músic Nuno Rebelo i la coreògrafa Vera Mantero ja va començar a mitjans dels anys 90 i ha anat prenent diferents formes. Per un costat, Nuno Rebelo ha composat la música de dos coreografies de Vera Manero i, per l’altre, Vera Mantero integra, com a cantant, dos projectes musicals amb Nuno Rebelo: el trio “So Happy Together” i el quartet “Separados Frutos”. A part d’aquestes col·laboracions, els dos han participat junts en diversos projectes d’improvisació, tals com “On the Edge” (projecte de Mark Tompkins a París, Strasbourg i Marseille, juntament amb Steve Paxton, Lisa Nelson, David Zambrano, Julyen Hamilton, Carme Renalias, Frans Poelstra Joao Fiadeiro i Marco Franco), “Tuning Scores” (projecte de Lisa Nelson en el Centre G. Pompidou, Paris, juntament amb Lisa Nelson, Steve Paxton, Pascal Queneau, Laurence Louppe, Scott Smith, Vera Mantero y Nuno Rebelo) i molts d’altres.
Aquesta serà, amb tot, la primera vegada que els dos presentaran un Duet, en un espectable d’improvisació en que la transfusió entre les dues àrees – música i dansa – pot donar-se en cada moment.

Vera Mantero va estudiar dansa clàssica amb Anna Mascolo i va treballar amb el Ballet Gulbenkian a Lisboa entre el 1984 i el 1989. Va començar creant les seves pròpies coreografies al 1984 i des de 1991 ha estat mostrant el seu treball arreu d’Europa, Argentina, Brasil, Canadà, Singapur, Corea del Sur i USA.
Vera Montero participa regularment en projectes internacionals d’improvisació amb improvisadors i coreògrafs tals com Lisa Nelson, Mark Tompkins, Meg Stuarts i Steve Paxton. Des de l’any 2000, Vera Mantero s’ha dedicat també al treball vocal cantant el repertori de diversos autors i co-creant projectes musicals experimentals.
Al 2001 va ser premiada amb l’Almada Prize (IPAE/Ministeri de Cultura), i al 2009 se li atorgà el prestigiós premi Gulbenkian Art Prize per la seva carrera com a performer i coreògrafa.

Nuno Rebelo és un músic versátil, inventiu i prolífic. Centra gran part de la seva atenció en la guitarra, desenvolupant un llenguatge personal mitjançant una continua investigació i experimentació, confirmant-se entre els més innovadors guitarristes portuguesos i rebent un merescut reconeixement internacional. El 2004 ha actuat en solitari en el festival “Nuits d’hiver”, a Marsella, esdeveniment dedicat a la guitarra que va congregar alguns dels més grans exponents internacionals de l’experimentació en aquest instrument.
Nuno Rebelo va nèixer a Torres Vedras, Portugal, el 1960. Durant els anys 80 va destacar en la música pop, integrant els “Streetkids” (1980-82) i després com a líder de “Mler ife Dada” (1983-89), grup mític dels 80 a Portugal.
Entre el 1990-92 va dirigir al grup “Plopoplot Pot” i, entre 93-95, la “Poliploc Orkesthra”, un grup de no-músics que acompanyava en directe les pel·lícules mudes “Nosferatu”, de Murnau i “Douro, Faina Fluvial”, de Manoel Oliveira.

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…