La major part de la Conca del Llobregat presenta un estat ecològic deficient segons la "Directiva Marc de l'Aigua". Només les capçaleres del Llobregat, el Cardener i alguns afluents disposen d'uns paràmetres ecològics suficients. Actualment el risc de no aconseguir per al 2015 els valors objectiu és elevat en un interval d’entre el 25% i el 50% de la conca. És la segona en volum d'aportacions al sistema hídric català després de la conca de l'Ebre i concentra més de la meitat de la població catalana.

El riu Llobregat és el més important de Catalunya, juntament amb el Segre i els tributaris de l’Ebre. És un símbol d’identitat que actualment es troba en un estat avançat de degradació i que mostra la situació ambiental d’un país que no volem.

Des de la plataforma Llobregat S.O.S.tenible hem engegat la campanya "Rius amb aigua, rius amb vida". L’objectiu de la iniciativa és conscienciar la població i les administracions de la necessitat de complir els nivells de qualitat ecològica i cabals mínims establerts per la Directiva Marc de l'Aigua per l’any 2015. Per tal de reclamar socialment la seva reuperació s’ha impulsat la declaració de l’any 2013 com a “Any Llobregat”.

Més d'una quinzena de municipis de la conca, especialment de la comarca del Baix Llobregat, han aprovat una moció amb aquesta finalitat i molts d’altres estan en procés. A més, s’ha constituït una comissió d’impuls a les accions que es derivaran d’aquesta declaració en la què han acceptat participar-hi diverses administracions locals i regionals i entitats socials.

CRÈDITS
Realització audiovisual: Marta Amat
Acció: Pepi Pablo Panellas
Música: Cantina Rag de Jackson F. Smith

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…