Обикновено криминалните романи не са това, към което се насочвам из стелажите на книжарниците. „Ноември” обаче ме привлече с наистина красивата си корица и заглавието, напомнящо, заедно с вече хладните ветрове навън, за идващата есен. Фактът, че е написана от български автор (Явор Веселинов), също разбуди любопитството ми.

В София е убит известен музикален продуцент и със случая се заемат полицаите Тони Стоев и Ради Пеев. Съвсем скоро се оказва, че интерес към разплитането (или по-скоро към заплитането) на случая имат широк и доста разнообразен кръг от личности, включително и преките началници на двете ченгета. Свързващото звено между всички тях са мистериозни китайски кутии, чието съдържание оприщва вълна от смърт, страст и мистерия. Не след дълго Тони Стоев се оказва сам срещу всички, изоставен от партньора си и отстранен от случая, щом започва да се доближава до ядрото на загадката… Разплитането ѝ се превръща в твърда лична мисия след срещата с магнетичната певица Лори Конс, която може и да се окаже ключът към истината.

По същество „Ноември” не е типичен криминален роман. Става въпрос за „еротичен трилър” и наистина, в един момент всички замесени в историята герои, включително и Тони Стоев, се оказват пленници един на друг и на страстите си, изоставили здравия разум и захвърлили маскировките си. Толкова важно е не разкриването на убиеца, колкото пропукването на маските и надникването надълбоко в човешката природа.

yavorvesselinov.com

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…