Vandaag viel er op één dag tijd zo’n 20 cm sneeuw in België. Door de onverwachte sneeuwval zat het verkeer volledig vast en dit leidde zelfs tot een nieuw filerecord in België. Toch zorgde de overvloedige sneeuw ook voor plezier zoals bij skiërs Nicolas Elshout en Reiner Cremers. Zij profiteerden van deze plotse sneeuw om hun skilatten boven te halen en een sessie te houden in de Gentse binnenstad.

Onder het motto “Go big or go home” begonnen de twee Gentse studenten om 7h al aan hun sessie op de trappen van het Museum van Schone Kunsten en gingen al skiënd door tot bij het Belfort, in het centrum van Gent. Opmerkelijk feit wellicht in Vlaanderen aangezien er hier geen bergen te vinden zijn, daarom gebruikten de jongens een winch machine, een goed alternatief om toch snelheid te krijgen op de begane grond. De twee kregen zelfs bezoek van Schepen Christophe Peeters “Ik vind het echt tof dat zoiets kan in een stad als Gent.

Het is een gek idee maar het brengt zeker ambiance voor iedereen, zowel voor toevallige voorbijgangers als voor de skiërs zelf”, aldus de Gentse Schepen van Feesten en Innovatie. Brein achter dit idee is O'Neill rider Nicolas Elshout die helaas na 1h al zijn pols brak op 2 verschillende plaatsen waardoor zijn sneeuwplezier uiteindelijk toch omdraaide naar sneeuwellende. Deze namiddag besloot ook O'Neill rider, Fré Deroo, nog even te profiteren van de hevige sneeuwval in Vlaanderen! Hij beleeft momenteel nog een verrassende 'street sessie' in West-Vlaanderen!

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…