Tarabostes si Nomad - doua fete ale aceleiasi monede.
Desi codul portocaliu parea sa ameninte cea mai complexa prezentare de moda a acestei primaveri, eleganta sala a World Trade Plaza s-a umplut pana la refuz cu vedete, clienti si presa, cu totii incantati de cele peste 90 de piese ale colectiilor “TARABOSTES” si “NOMAD”.Sotii Patzaichin, Felicia Filip si Cristian Mihailescu,Gabriela Dinica, Monica Iagar alaturi de fiica sa si Sorin Marcus, Iuliana Tudor si Elise Stan,Cornel Nistorescu, Cristi Brancu si Oana Turcu, Irina Cordoneanu, Ozana Barabancea, Catalin si Nora Arbore, Dorin Negrau, Norris Margeanu,Vali Craciunescu, Silvia Dumitrescu, Radu Buzoianu , Bogdan Miu, Nelly Nastase, Mirela Vescan, Deea Buzdugan, Roxana Iliescu, Crina Abrudan, Andrei Leonte sunt doar cateva dintre numele sonore care au aplaudat minute in sir desfasurarea de forte pusa la cale de familia Panait.
Asa cum ne-a obisnuit, la fiecare prezentare, LIZA PANAIT aduce ceva inedit. De data aceasta a unit intr-un singur spectacol doua trend-uri diferite.
“ Am vrut sa incep acest an cu un spectacol cu totul deosebit, care sa omagieze arta traditionala ce mi-a fost sursa de inspiratie toti acesti ani” a marturisit Liza Panait “Am plecat din antichitate, de la geti si daci, cu femeile lor darze dar cochete in acelasi timp si de la romani si am ajuns la lumea nomada, plina de culoare si exotism. Am acordat o atentie deosebita materialelor, alese cu grija din Italia, Japonia, Anglia, Olanda, Israel si cu bucurie o spun Romania, dar si aplicatiilor si accesoriilor. Sunt convinsa ca in acest an tot mai multe femei din Romania se vor inspira din trend-urile traditionale”.
Colectia “TARABOSTES” are influente din antichitate, unul din trendurile importante ale acestui sezon. Intoarcerea la radacini este, mai ales in 2013, sursa unui viitor mai sigur, mai simplu, mai elegant.
Introducerea in atmosfera geto- dacica a fost facuta desavarsit de Ovidiu Lipan Tandarica printr-un solo de toace,la un sofisticat si impresionant instrument, opera a cunoscutilor artisti Victoria si Marian Zidaru, ce a necesitat nu mai putin de 3 zile pentru montaj si acordat. “Admir creatiile Lizei Panait de foarte mult timp si pot spune cu mandrie ca intre timp am devenit prieteni de familie.” Spune Ovidiu Lipan” Cand am auzit de proiectul ei, am vrut neaparat sa aduc pe scena ceva deosebit, nu doar coloana sonora cu sonoritati antice. Proiectul solo-ului cu toace m-a solicitat foarte mult dar cred ca a avut efectul scontat.|”
Nota exotica a fost adusa de influentele nomade din Orientul Mijlociu, Balcani si Spania.
Colectia “NOMAD”, izvorata din trendul preferat al creatoarei LIZA PANAIT, a avut parte de o coloana sonora de exceptie, interpretata live de Rona Hartner, intr-un microrecital ce a impresionat intreaga audienta. Dealtfel Rona a fost si mireasa rosie a colectiei “NOMAD”. Am profitat de faptul ca eram in tara si am acceptat cu bucurie invitatia Lizei, ale carei creatii le iubesc de mult.” a marturisit Rona. M-am simtit minunat pentru ca am putut fi si actrita si cantareata si model in acelasi timp, iar hainele, machiajul si coafura mi s-au potrivit manusa.”

Ambele colectii se adreseaza publicului feminin de toate varstele, ca de altfel toate creatiile Lizei Panait. Punctul comun al tuturor admiratoarelor stilului sau este indrazneala, puterea si nevoia de a-si exprima propria personalitate si prin stilul vestimentar. Este o femeie independenta, sigura pe sine si dornica de a experimenta modernul si non conformismul preluat din istorie si adus in zilele noastre cu talent clarviziune de LIZA PANAIT.
Tesaturile folosite pentru ambele colectii sunt panza topita, matasea, voalul si catifeaua cu voal, muselina, dantela, chifon, jerse-ul, plasa, materialele paietate si tul-ul.
Culorile acestor doua colectii sunt puternice si inspirate din natura : bej, ivoire, olive, maro, albastru, rosu, ciclam, lila , toate puse in evidenta de non culorile alb si negru.

O atentie deosebita a fost acordata aplicatiilor, picturilor si broderiilor realizate manual chiar in atelierele creatoarei , asa cum se cosea pe vremuri zestrea fiecarei fete.
Toate accesoriile de altfel sunt realizate tot manual, in atelierul Lizei Panait.
Coafurile sofisticate au fost realizate de Helen Studio, condus de Elena Oseaca iar machiajul a fost semnat de Beauty Make Up Artistry cu produse SLA.

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…