Inzending Bessensap NWO 2013

Korte samenvatting:
Arjen Dijkstra is een historicus die voor zijn proefschrift op zoek ging naar de wiskunde van de Gouden Eeuw. Als echte Fries kon Arjen zijn hart ophalen in dit onderzoek waar hij de 17e eeuw opzocht in het idyllische Friese stadje Franeker. In die tijd stond daar een universiteit waar het gonsde van de wiskunde. Arjen neemt ons mee terug in de tijd waar hij laat zien dat ook wiskunde uiteindelijk gewoon mensenwerk is en door de cultuur bepaald. Wat we vandaag de dag wiskunde noemen is niet hetzelfde als de wiskunde van enkele honderden jaren terug.

Omschrijving Filmmakers:
Stichting BeeldBepalend stimuleert een bewuste blik te werpen op de eigen leefomgeving en doet dit met onafhankelijke productie van film- en televisieprojecten.
Filmmaker René de Boer, vormgeefster Harma Makken en wetenschapscommunicatoren Bastiaan de Groot en Marloes ten Kate zijn Arjen Dijkstra gaan volgen terug in de tijd van de 17e eeuw.
Samen met hulp van Audiogijs voor de muziek en Yoran Staas voor inhoudelijke input is deze korte film tot stand gekomen.
Met dank aan Arno Cupédo voor de kleurcorrectie.

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…