A short animation showing the layout and siting of the Mountain Shadows Residence located in Colorado Springs, Colorado. The house is designed for a family that lost their home on the same site during the Waldo Canyon Fire.
The design of the new home was generated by combining the operational and functional requirements of a large modern family with the commanding and unique qualities of the site. With distinctly modern styling the home presents itself at different scales depending on how one approaches the house or views it from on and off the site. The simplifed exterior material pallete of stucco and steel supports this balance of scale. On the interior, the floors are open and spatially connected both horizontally and vertically through clerestory openings and thresholds which allows the play of light throughout the day to change the character of the rooms.

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…