Deze maand gaan we samen met “Excellence by Audi “ op bezoek bij Pierre Marcolini, een van de grootste Belgische chocolatiers van dit moment. Hij staat ver buiten onze landsgrenzen bekend om zijn verfijnde smaak en zijn grondige kennis van chocolade, waardoor hij de titel van meesterchocolatier meer dan verdiend heeft.

Op zijn tiende was hij al helemaal in de ban van patisserie. Deze geboren Karolinger werd chocolatier in 1994. Omdat hij boven alles artisanale chocolade verkiest, maakt hij alles van A tot Z zelf. Zo selecteert hij bijvoorbeeld zelf de cacaobonen die later verwerkt worden in de mooiste en vooral lekkerste traktaties. Alles kan, zolang het maar vernieuwend en authentiek blijft. De smaak, verfijning en de luchtigheid zijn de drie pijlers waarrond alles bij Marcolini draait.

De producten van Pierre Marcoloni vinden gretig aftrek in de ganse wereld, van België (uiteraard) tot Japan en Koeweit. Geen wonder, want het bondige verhaal ‘from bean to bar’ spreekt aan. Liefhebbers van Marcolini weten dat ze een uniek stuk chocolade in handen hebben, precies omwille van dat artisanale aspect.

Perfectie bestaat niet, maar Marcolini weet die toch verdacht dicht te benaderen. Hij streeft steeds naar die perfectie en wil onze (en zijn) smaakpapillen verwennen, verrassen en uitdagen.

Ontdek in de volgende reportage Pierre Marcolini in zijn Belgische atelier, het hart van zijn chocolade-imperium. Van hieruit vertrekken alle chocolade lekkernijen die je overal ter wereld in de betere winkel aantreft.

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…