Jan Rotmans (professor Transities en Transitiemanagement en directeur van DRIFT, Erasmus Universiteit Rotterdam) hield bij het Honours Programme de lezing 'In het oog van de orkaan. Hoe leidt crisis tot vernieuwing?' De lezing werd gefilmd door studenten.

Tijdens de lezing gaat Jan Rotmans in op zijn boek 'In het oog van de orkaan. Nederland in transitie' (2012). Daarin vertelt hij over de uiteenlopende transitieporcessen die zich in Nederland afspelen; van de zorg tot de bouw en van energie tot voedsel. Veel maatschappelijke stelsels verkeren in crisis, maar door een beweging van onderop kunnen nieuwe systemen worden opgebouwd. Welke veranderingen vinden plaats in het denken en handelen bij het werken aan een duurzame samenleving?

Prof.dr.ir. Jan Rotmans (1961) is een maatschappelijk gedreven wetenschapper, met publicaties op het gebied van klimaatverandering, duurzame ontwikkeling, transities en systeeminnovaties. In september 2004 heeft hij het onderzoeksinstituut DRIFT (Dutch Research Institute For Transitions) opgericht. Daarmee werd hij professor in transities en transitiemanagement aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Om Nederland duurzamer te maken heeft hij in 2007 de stichting Urgenda opgericht samen met een groep andere koplopers. Als bestuurslid probeert hij zoveel mogelijk mensen mee te krijgen in een nieuwe beweging.

Lezing Jan Rotmans, 10 april 2013, Deventer.
Film: Experiment B, internationaal collectief van jonge studenten

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…