CASA DE LES PUNXES o CASA TERRADES.
Avinguda Diagonal, 416-420
Text estret de (gaudiallgaudi.com/CA202.htm):

Història i descripció:
Projectat per Josep Puig i Cadafalch i construït l'any 1905.
Aquest es un dels edificis més espectaculars de l'eixampla de la ciutat.
L'edifici mostra una certa aparença "medieval" i també s'hi endevina una influencia nòrdica.
La façana es construïda en maó vist, encara que també s'utilitza la pedra en la construcció de les tribunes, en els remats i en les portes.
Els grans plafons que coronen l'edifici representen un rellotge de sol, una imatge de Sant Jordi amb la inscripció "Sant Patró de Catalunya torneu-nos la llibertat" i altres motius religiosos o patriòtics. Segons Permanyer, alguns dels artistes que van col·laborar amb Puig i Cadafalch varen ser: Alfons Juyol que va fer les escultures en pedra, Eudald Amigó que va fer les vidrieres, Enric Monserda que va realitzar la decoració interior i Manuel Ballarín que va desenvolupar els treballs de ferro forjat.

Historia y descripción:
Proyectado por Josep Puig y Cadafalch y construido el año 1905.
Este se uno de los edificios más espectaculares del ensanche de la ciudad.
El edificio muestra una cierta apariencia "medieval" y también se adivina una influencia nórdica.
La fachada está construida en ladrillo visto, aunque también se utiliza la piedra en la construcción de las tribunas, en los remates y en las puertas.
Los grandes plafones que coronan el edificio representan un reloj de sol, una imagen de San Jordi con la inscripción "Santo Patrón de Cataluña devolvednos la libertad" y otros motivos religiosos o patrióticos. Según Permanyer, algunos de los artistas que colaboraron con Puig y Cadafalch fueron: Alfons Juyol que hizo las esculturas en piedra, Eudald Amigó que hizo las vidrieras, Enric Monserda que realizó la decoración interior y Manuel Ballarín que desarrolló los trabajos de hierro forjado.

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…