La suma de cursa urbana amb comerç nocturn porta 20.000 visitants a Igualada
(01-06-2013) _ Igualada Urban Running Night Show

L’Igualada Urban Running Night Show capta 1.700 participants, i els restaurants i botigues fan l’agost

Igualada va consolidar dissabte a la nit la fórmula de l’èxit consistent a sumar una cursa nocturna, obrir el comerç local fins a les dotze de la nit i oferir menús molt rebaixats als restaurants de la ciutat. La proposta lúdica, comercial i esportiva de la Igualada Urban Running Night Show va posar la cirereta al pastís amb un concert d’Andreu Rifé i diferents zones chill out al centre urbà on s’oferien gintònics, mojitos o vi per un preu simbòlic. Tot plegat va servir per omplir el centre de la ciutat, les botigues i els restaurants amb una afluència entre 15.000 i 20.000 persones, de les quals el 70% eren visitants de 150 poblacions diferents.

La cursa de l’Urban Running Night Show va passar dels 1.200 participants de l’any passat, quan va fer la seva primera edició, als prop de 2.000 atletes, entre la categoria de 5 i 10 quilòmetres, la cursa de patinets i la de cotxets de nadó. Tal com explica Ramon Prat, d’Ocisport, «amb la crisi hem notat que moltes persones s’han apuntat a última hora, ja que no se la volien jugar amb el temps o qualsevol imprevist que els impedís de participar-hi». Prat també destaca que l’objectiu de la cursa «no és només créixer en nombre de participants, sinó que l’esdeveniment esportiu serveixi per omplir la ciutat també amb els acompanyants dels corredors».

Cal destacar que la Igualada Urban Running Night Show cerca captar la participació femenina, que se situa al voltant del 45% dels inscrits. «En aquest sentit ens ajuda molt l’obsequi de roba interior que ofereix el patrocinador, Punto Blanco», afirma Prat.

Un dels canvis d’aquesta edició respecte de l’anterior és que l’any passat es va oferir sopar als corredors, mentre que en aquesta edició s’ha millorat el lot d’obsequis, i s’ha eliminat l’àpat, per tal d’estimular que s’omplissin els restaurants de la ciutat. La fórmula va fer efecte: en diferents establiments de la plaça de Cal Font hi havia llista d’espera d’una hora per sopar i alguns de la Rambla encara servien menjar a la una de la matinada.

D’altra banda, l’avituallament per als atletes es va fer a partir de productes de proximitat, com els formatges La Tossa, produïts a Santa Margarida de Montbui, o les xocolatines de Simón Coll, fetes a Sant Sadurní d’Anoia. La categoria reina, amb més participants, va ser la dels 10 quilòmetres, que va guanyar l’atleta local Roger Roca amb un temps de 31:48 minuts. Roca, que va compartir el podi amb Joan Rosich (33:13) i Daniel Baraldés (33:47), també va ser el vencedor en l’edició de l’any passat. Entre les noies va destacar Sílvia Torreblanca, amb una marca de 42:30, seguida d’Aurora Bargalló (42:37) i Sònia Tarragó (43:01).

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…