Live stream registratie vr 21 jun 2013 aanvang: 17.00 uur
debalie.nl/artikel.jsp?articleid=479480

In de achtste en laatste bijeenkomst van De Verkenners blikken we terug op de vorige zeven afleveringen en presenteren we conclusies en aanbevelingen. Een dag eerder opent staatssecretaris Sander Dekker het Mediapark Jaarcongres.

Wij nemen zijn visie op het medialandschap van de toekomst ter hand en vragen de politiek om een reactie. De aanbevelingen uit eerdere afleveringen van De Verkenners worden daarbij meegenomen.

De Verkenners-reeks bracht alle disciplines uit de media samen. We spraken onder meer met Facebook, LibertyGlobal en de NPO en lieten inspirerende mensen als Rob Wijnberg, Marleen Stikker, Ebele Wybenga en Mascha Driessen van buitenaf kijken naar de ontwikkelingen op mediagebied. Dit alles leverde een breed scala aan uiteenlopende inzichten op. In de laatste aflevering is de politiek aan zet.

Met als gasten Henk Hagoort, voorzitter Nederlandse Publieke Omroep en mediawoordvoerders Kees Verhoeven (D66), Matthijs Huizing (VVD), Martijn van Dam (PvdA) en Jasper van Dijk (SP). Yoeri Albrecht, directeur De Balie, is moderator van deze bijeenkomst

De Verkenners
Kranten die met de komst van het Internet vrezen voor hun toekomst, de Publieke Omroep die ondanks de bezuinigingen zijn publieke taak moet blijven vervullen en programmamakers die hun functie proberen te herdefiniëren: de tendens is duidelijk, de media zijn in beweging.

Staatssecretaris Dekker heeft aangekondigd de toekomst van de media en die van de Publieke Omroep te gaan verkennen dit voorjaar. De Balie en het Mediafonds zien hierin aanleiding om deze verkenning in het openbaar ter hand te nemen en te bezien waar de mogelijkheden en kansen liggen.

De tweewekelijkse reeks ‘De Verkenners’; een serie bijeenkomsten die de rol, kracht en toekomst van de media kritisch onderzoeken en een licht werpen op vernieuwende impulsen.

Redactie De Balie: Marije Ligthart & Tim Wagemakers

debalie.nl/

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…