XERRADA INFORMATIVA SOBRE EL PLA D'ABUSOS DE CIUTAT VELLA
LLOC: ANTIC TEATRE C/VERDAGUER I CALLÍS, 12
ORGANITZA: Xarxa Veïnal de Ciutat Vella
El 16 de Juliol a l'Antic Teatre - anticteatre.com -

Benvolguts veïns, benvolgudes veïnes,

En els pròxims dies, els governs de CIU y PP de l'Ajuntament de Barcelona, aprovaran el nou "Pla d'Usos" de Ciutat Vella. Es tracta d'un veritable Pla d'Abusos, ja que està fet sense participació ciutadana.

Degut a que aquest Pla ens afectarà en molts aspectes d ela vida quotidiana del veïnat i de les entitats que residim enb ell, la XARXA VEÏNAL DE CIUTAT VELLA ha convocat una xerrada informativa sobre aquest Pla d'Usos, a l'Antic Teatre, el pròxim dia 16 de juliol, a les 19.30h.

Us convidem a que vingueu a aquesta xerrada, on també assitiran altres veïns del barri, i també entitats. Ens agradaria conèixer la vostra opinió, i saber si esteu interessats en la nova política d'urbanisme de l'Ajuntament de Barcelona, ja que ens afecta a tots.

Estimados vecinos, estimadas vecinas,

En los próximos días, los gobiernos de CIU i PP del Ayuntamiento de Barcelona, aprobarán el nuevo "Plan de Usos" de Ciutat Vella. Se trata de un verdadero Plan de Abusos, ya que está hecho sin participación ciudadana.

Debido a que este Plan nos afectará en muchos aspectos de la vida cuotidiana del vecindario y de las entidades que residimos en él, la XARXA VEÏNAL DE CIUTAT VELLA ha convocado una charla informativa sobre este Plan de Usos, en Antic Teatre, el próximo día 16 de julio, a las 19.30h.

Os invitamos a que vengáis a esta charla, donde también asistirán otros vecinos del barrio, y también entidades. Nos gustaría conocer vuestra opinión, y saber si estáis interesados en la nueva política de urbanismo del Ayuntamiento de Barcelona, ya que nos afecta a todos.

EN LA XERRADA PARTICIPARAN:
EN LA CHARLA PARTICIPARAN:
Daniel Pardo, membre de l'AVV Casc Antic
Itziar González, arquitecta i ex-regidora de Ciutat Vella
Daniel Jiménez, advocat i redactor de les al·legacions al Pla presentades per l'AVV

CAT///
ALGUNS ASPECTES EN ELS QUE ENS AFECTARÀ EL NOU PLA D'USOS DE CIUTAT VELLA:

- Obrirà les portes a més hotels, bars i restaurants a Ciutat Vella, un districte ja saturat d'aquestes activitats.
- Agreujarà la pèrdua del comerç de proximitat, portant a la homogeneïtzació de l'oferta comercial cap al turisme;
- Mantindrà l'activitat de pisos turístics, preveient només una suposada "concentració vertical" (d'aquí a 6 anys...) que, a més, portarà més casos de mobbing;
- Reforçarà la privatització del poc espai públic que tenim i dels edificis patrimonials que podran ara convertir-se en hotels.
- Portarà a la pèrdua de residents degut a l'augment de la pressió immobiliària i de preus de consum diari, etc.

Aquest pla és part d'un model de ciutat que inclou el Pla Paral·lel, la Reforma del Port Vell i el nou PERI de la Barceloneta, una posta de CIU i PP pels lobbys hotelers i de la restauració, i no per la defensa dels habitants del districte.

El problema no és el turisme, sinó el negoci turístic sense control, com ara la Ciutat Vella, que crea riquesa només per a les elits, multiplica el treball precari i destrueix el teixit social dificultant les activitats més bàsiques: abastir-nos del que necessitem, passejar pels nostres barris i viure amb tranquil·litat a les nostres cases.

CAST///
ALGUNOS ASPECTOS EN LOS QUE NOS AFECTARÁ EL NUEVO PLAN DE USOS DE CIUTAT VELLA:
- Abrirá la puerta a más hoteles, bares y restaurantes en Ciutat Vella, un distrito ya saturado de estas actividades.
- Agraviará la perdida del comercio de proximidad, llevando a la homogeneización de la oferta comercial hacia el turismo;
- Mantendrá la actividad de pisos turísticos, previniendo sólo una supuesta "concentración en vertical" (de aquí 6 años) que, además, traerá más casos de mobbing;
- Reforzará la privatización del poco espacio público que tenemos y los edificios patrimoniales que podrán ahora convertirse en hoteles.
- Llevará a la pérdida de residentes debido a un aumento de la presión inmobiliaria y de precios de consumo diario, etc.

Este plan es parte de un modelo de ciudad que incluye en Plan del Paralelo, la Reforma del Port Vell y el nuevo PERI de la Barceloneta, una apuesta de CIU y PP para los lobbys hoteleros y de la restauración, y no para la defensa de los habitantes del distrito.

El problema no es el turismo, sino el negocio turístico sin control, como ahora en Ciutat Vella, que crea riqueza sólo para las élites, multiplica el trabajo precario y destruye el tejido social dificultando las actividades más básicas: abastecernos de lo que necesitamos, pasear por nuestros barrios y vivir con tranquilidad en nuestras casas.

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…