effie.nl

*Winnaar Goud Effie Award 2005*

De strategie van Koninklijke Peijnenburg moet drastisch om. De dalende ontbijtkoekmarkt bezorgt Peijnenburg een overlevingsprobleem. De Koninklijke besluit de zes merken terug te brengen tot twee en alle geld en inspanning te concentreren op het hoofdmerk Peijnenburg. De nieuwe aanpak zorgt voor groei van de hele ontbijtkoekcategorie. Het merk Peijnenburg profiteert er het meeste van.

De meer dan honderdjarige ontbijtkoekmarkt laat, na jaren van daling, een groei zien van negen procent; Peijnenburg groeit tien procent. Het aantal mensen dat ontbijtkoek koopt is gestegen naar 77 procent en ze eten weer vaker en meer ontbijtkoek. De Merken Top-100 van IRI laat voor het merk Peijnenburg, als een van de weinige A-merken, een positieve omzetindex zien.

De spontane merkbekendheid is gestegen van 47 naar 61 procent. Steeds meer consumenten overwegen Peijnenburg te kopen: de score is gestegen van 12 naar 31 procent, het doel was 24 procent. Het gebruik van de stem van Rinus Michels heeft tot veel free publicity geleid over de vraag: Is het ’m wel of is het ’m niet?

Gekozen is voor een categoriecampagne, vermomd als merkcampagne: Peijnenburg wordt het synoniem van ontbijtkoek. Het claimt de positieve herinnering, het plezier en de positieve waarden van ontbijtkoek. Koekhappen is koek aan een draadje, is ontbijtkoek. Koek aan een draadje is en wordt Peijnenburg.

Koek aan een draadje, een leuke, eigen Peijnenburg-stem en Happen naar Peijnenburg zijn de ingrediënten om de Pijenenburg-producten onder de aandacht te brengen en het ontbijtkoekschap weer actueel en populair te maken. Peijnenburg moet door de onverschilligheid heenbreken, duidelijk maken dat ontbijtkoek echt wel van deze tijd is. Dat kan met televisie.

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…