effie.nl

*Winnaar Zilver Effie Award 2005*

Marktleider Andrélon lijdt fors marktaandeelverlies door de aan de weg timmerende concurrent Elvive van L’Oréal. Zomerblond, shampoo en conditioner voor blond haar, is het antwoord, gekoppeld aan een nieuwe communicatieaanpak.

Zomerblond is een succes. Andrélon’s marktaandeel groeit vijftien procent. Zomerblond behoort tot de topintroducties van 2004 en tot de top-3 van het Andrélon-assortiment. Het is in hoge mate verantwoordelijk voor het herstel van de concurrentiepositie. Het verschil in marktaandeel met Elvive is weer vergroot van 2,8 naar 6,3 procent. Andrélon is dankzij Zomerblond nu ook marktleider in conditioners. Trial zorgt voor snelle penetratieopbouw naar 5,5 procent, doel 3,8 procent, herhaalaankopen 36 procent

Zomerblond behoort tot de top-5 procent van best geteste tvc’s van de Millward Brown PreView Database en staat in de top-5 van best geteste commercials van Unilever in Nederland. De Top-of-Mind awareness voor het merk Andrélon is gestegen van 26 naar 30 procent, de spontane bekendheid van 42 naar 46 procent. In de doelgroep is 67 procent is het merk aantrekkelijker gaan vinden.

Voor blonde vrouwen is de zomer het beste seizoen. Dat blijkt uit groepsdiscussies voorafgaand aan de positionering. Ze voelen zich aantrekkelijker als hun haar natuurlijk oplicht door de zon en glanst. Beelden van onzekerheid, technische verhalen of te hoge aspiraties doen ze niks. Dat leidt tot de aanpak: Andrélon Zomerblond. Brengt de zon in je haar.

De tv-commercial krijgt een unieke toon en slimme referenties, die consequent worden doorgetrokken in andere mediumtypen. Andrélon presenteert Zomerblond met een oer-Hollandse knipoog: geen stug in de camera blikkende celebrities en een heleboel technotalk. Uniek in de categorie. Setting en muziek zorgen voor het zomergevoel. De uiting voor print en abri geeft het zomerse gevoel helder weer: vrolijke strandslippers in blond haar.

Tv is hoofdmedium door impact, breed bereik en het kunnen neerzetten van een emotioneel referentiepunt, met verhoogde inzet rond populaire vrouwenseries. Buitenreclame ondersteunt het kernvoordeel: het zomerse gevoel van zomerblond haar.

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…