ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΩΝ ΘΕΩΝ

Πλανήτης Γη. Κάτι νέο γεννιέται. Κάτι νέο και ταυτόχρονα αρχέγονα παλιό. Μια νέα Ύπαρξη γονιμοποιείται από τα παιδιά της ανθρωπότητας. Πατρίδα του η Γη, προορισμός του η απεραντοσύνη του Διαστήματος.
Μια συντροφιά χαρισματικών ανθρώπων καταδύονται στα βάθη της αναζήτησης μιας αρχαίας Γνώσης και λούζονται στην ενέργεια της Κοσμικής Θάλασσας. Σερφάρουν καβάλα στα κύματα της ακολουθώντας τις κρυστάλλινες νότες μιας αιθέριας μελωδίας που κάνει να δονούνται αρμονικά κάποια απύθμενα δικά τους εσωτερικά βάθη.
Κάτι μέσα τους σκιρτά σε ανταπόκριση. Κάτι σαν ακαταλάγιαστη λαχτάρα και σαν νοσταλγία για τα όσα κρύβονται πέρα από τα πέπλα της καταχνιάς του ορίζοντα, πράγματα τόσο άγνωστα και μυστικά…
Αλλά και τόσο βασανιστικά γνώριμα!
Ακολουθούν το σαγηνευτικό κάλεσμα που φέρνουν οι εξώκοσμοι άνεμοι και αντικρίζουνε κατάματα γυμνό τον αληθινό τους εαυτό. Όχι μονάχα αυτό που είναι τώρα, όχι μονάχα αυτό που ήταν κάποτε, αλλά αυτό που θα μπορούσανε να γίνουνε στο μέλλον.
Έντεκα αρχέγονα πλάσματα ενώνονται κι ένα καινούργιο πλάσμα γεννιέται. Ένα πλάσμα που από μόνο του είναι ένας νέος ατέρμονος Κόσμος. Ένας Κόσμος ονειρικός, φτιαγμένος από φλόγα και φως, κίνηση και ζωή. Ένας Κόσμος έξω από τα δεσμά του Χρόνου.
Μια ετερόκλητη συντροφιά και μια αρχαιολογική ανασκαφή. Ένας αιγύπτιος Αρχιερέας και ένα προϊστορικό χειρόγραφο του θεού Ερμή. Μια τρομοκρατική επίθεση κι ένα κρησφύγετο στο Αιγαίο. Μια ανάβαση στον Όλυμπο κι ένα ταξίδι πέρα από τ’ αστέρια, οδηγούν τα παιδιά των Ανθρώπων στο Μυστικό των Θεών.

ΕΙΡΗΝΗ ΛΕΟΝΑΡΔΟΥ bcu © 2001

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…