Med din eksisterende kunnskap om webteknologier kan du både lage native applikasjoner for Firefox OS, og lage webapplikasjoner som utnytter mobil hardware på flere plattformer.

De som har vært med siden 90-tallet vil kanskje huske en softwaregigants frykt for at Netscape skulle gjøre operativsystemet overflødig. Nettleseren har ikke bare gjort operativsystemet overflødig, nå er den operativsystemet.

I Firefox OS kan du skrive "native" applikasjoner til en mobil plattform med HTML, CSS og JavaScript. Med litt omtanke kan du også få applikasjonene til å virke godt på andre mobile plattformer.

De første mobiltelefonene med Firefox OS har dukket opp, og prosjektet støttes av flere tunge aktører (pluss vår egen Telenor). Dette kan bli en plattform å følge med på i kampen for et alternativ til Android og IOS, og API'ene som blir standardisert gjennom Firefox OS kan også viske ut skillet mellom nativ og web på andre plattformer.

Håvard Wigtil
Håvard har syslet med webteknologier siden Netscape 2.0 var hot, og har fulgt Mozilla-stiftelsen tett i mange år. Han har utviklet for flere forskjellige mobilplattformer, og har tro på at åpne plattformer kan rive ned "hagemurene" for mobilapplikasjoner.

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…