#DeBalie #Stadsgesprek #Amsterdam

Live stream registratie - di 10 september 2013
archief.debalie.nl/artikel.jsp?articleid=480229

Met o.a. Eric van der Burg en Evelien Tonkens

Ook in het seizoen 2013-2014 weer maandelijks het Stadsgesprek! Het kabinet Rutte-Asscher heeft omvangrijke decentralisaties van de zorg aangekondigd: in de loop van de komende jaren worden steeds meer zorgtaken overgeheveld naar de gemeenten. Met deze veranderingen gaan fikse bezuinigingen gepaard. Er wordt steeds minder zorg vergoed, en de burger wordt steeds meer aangesproken op de eigen verantwoordelijkheid: boodschappen halen voor de buurman, op de koffie gaan bij een oude tante en zorgen voor vader en moeder. “Zeker is dat mensen erop achteruit gaan” stelt Eric van der Burg, wethouder zorg in Amsterdam. Amsterdam zorgt voor zichzelf, maar hoe?


Hoe gaan de inwoners van Amsterdam, instellingen en de politiek om met de beweging van verzorgingsstaat naar -stad? Waar vallen de klappen en wie moeten ze opvangen? Hoe mobiliseer je vanuit de gemeente solidariteit onder burgers? Daarbij kan niet alle zorg, vooral voor de meest hulpbehoevende mensen, worden opgelost met mantelzorg. Hoe zorgen we ervoor dat deze kwetsbare groep niet vergeten wordt?

We voeren dit Stadsgesprek met onder anderen:

Eric van der Burg
VVD-wethouder Zorg Amsterdam

Evelien Tonkens
socioloog, hoogleraar en voormalig GroenLinks Tweede Kamerlid

Bart Meijman
voorzitter van de Huisartsenkring Amsterdam

Eelco Damen
bestuursvoorzitter Cordaan

Leonie van Noort
Journaliste Leonie van Noort draagt een column voor

Daarnaast is er zoals bij ieder Stadsgesprek voldoende ruimte voor het publiek om deel te nemen en vragen te stellen.

Het Stadsgesprek

Het Parool en De Balie geven Amsterdam een stem met de nieuwe debatserie Het Stadsgesprek. Tijdens deze maandelijkse bijeenkomsten wordt er gedebatteerd over een thema dat de stad raakt, met uiteenlopende sprekers uit de politiek, wetenschap, sport, journalistiek en het bedrijfsleven, maar bovenal betrokken en trotse Amsterdammers. De presentatie is in handen van Ronald Ockhuysen, adjunct-hoofdredacteur van Het Parool.

debalie.nl
parool.nl

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…