Elokuvantekijä ja kirjailija Aleksi Delikouras tunnetaan Nörtti-kirjoistaan ja lukuisista YouTube-lyhytelokuvistaan. Suosituissa Nörtti-videoissa esiintyvä DrangonSlayer666 on saanut jo yli miljoona katselukertaa. Aleksi Delikouras vieraili Vantaalla Martinlaakson koululla kertomassa lukemisesta, kirjoittamisesta, pelaamisesta ja videoiden tekemisestä. Delikouras piti oppilaille esityksen koulun auditoriossa ja sen jälkeen työpajan joukolle 8-luokkalaisia poikia. Vierailu järjestettiin osana Lukuinto-pilottia, jossa Martinlaakson koulu ja Vantaan kaupungin kirjaston kirjasto- ja tietopalveluiden lasten- ja nuortenkirjastotyön ydinryhmän toimivat yhteistyössä.

Videossa lukemaan innostamisesta kertovat Aleksi Delikouraksen lisäksi äidinkielen opettaja Janne Saarinen Martinlaakson koulusta ja pedagoginen informaatikko Lea Kuusirati Tikkurilan kirjastosta ja 8-luokkalaiset pojat kommentoivat työpajaa.

Lukuinto-ohjelman tavoitteena on luoda toimintamalleja lasten ja nuorten luku- ja kirjoitustaidon kehittämiseksi, vahvistaa opettajien ja kasvattajien ja kirjastoammattilaisten tietoisuutta, osaamista ja keinoja lasten ja nuorten monipuolisen luku- ja kirjoitustaidon ja lukuinnostuksen tukemisessa sekä mediakasvatuksessa. Ohjelman tavoitteena on myös vahvistaa lasten ja nuorten kiinnostusta ja kykyä monipuoliseen lukemiseen ja kirjoittamiseen, vahvistaa lasten ja nuorten erilaisten tekstien ja mediasisältöjen käyttöä sekä edistää pääsyä tietoon ja sisältöihin (tiedonhallinta ja medialukutaito).

Lisätietoja:
DrangonSlayer666-videoita YouTubessa: youtube.com/user/BrassMO
Aleksi Delikouras Otavan sivuilla: otava.fi/kirjailijat/aleksi-delikouras
Tietoa pilotista Martinlaakson koulu kotisivuilla: edu.vantaa.fi/martsari
Tikkurilan kirjaston sivut: helmet.fi/fi-FI/Kirjastot_ja_palvelut/Tikkurilan_kirjasto
Lukuinto-ohjelma: lukuinto.fi

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…