Sinds de sluiting van de afdeling Moderne Kunst van het KMSK in 2011 pleit Yamila Idrissi (sp.a), Vlaams parlementslid voor Brussel, actief voor een Museum voor Moderne en Hedendaagse Kunst in Brussel.

‘De idee kan ondertussen rekenen op een heel breed draagvlak,’ aldus Idrissi. ‘En eind mei brak ook de Brusselse regering een lans voor een museum voor moderne en hedendaagse kunst. De kanaalzone is een geschikte locatie voor een nieuwe landmark in Brussel. Het is een wijk in volle verandering die met de komst van een museum tot volle ontwikkeling kan komen en zo mee Brussel kan optillen tot een hoger niveau.’

Over haar voorstel voor een Museum Aan het Kanaal organiseert Idrissi in het Kaaitheater een debatavond waar alle aspecten van het project tegen het licht worden gehouden: artistiek beleid, architecturale uitwerking, stedelijke ontwikkeling, economische gevolgen etc.

Aan het debat nemen deel: met Jan De Cock (kunstenaar), Patrick Janssens (ex-burgemeester van Antwerpen, die een doctoraat over stadsontwikkeling voorbereidt) Willem-Jan Neutelings (Neutelings Riedijk Architecten / architect MAS Antwerpen), Myriam Stoffen (Zinneke Parade), kunstenaar Angel Vergara en privéverzamelaar Walter Vanhaerents. Anna Luyten modereert.

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…