Na een heerlijke braai, kampvuur, sterrennacht, een wijntje en slapen was het voor de meesten vroeg. Zelf onder de 6 uur werd er al genoten van het uitzicht.

Na wijs besluit besloot de leiding om de etappe in te korten. De wegen in Zuid Afrika zijn erg zwaar en er zouden later deze dag allerlei redenen voorbij komen ons van het fietsen te houden. Als eerste was daar de auto van Jeremy. Pap band, een lekkende band. Dat was dus één uur uitstel van de start. Daarna konden we dan gaan beginnen. In een landschap dat nog het meest doet denken aan Bretagne. Eindeloze wegen, heuvels, gele akkers en…….veel wind.

De wind is normaliter onze beste trainingsvrind maar nu liep het wat uit de hand. Met windkracht 6 werden we bestookt vanaf onze rechterflank. Tot Bredasdorp hebben we ons goed kunnen verweren. De windkracht zou verder oplopen tot 8, normaal een fijne uitdaging maar door weinig ruimte op de weg en de vervelende zijwaartse rukwinden besloot de tourleiding om af te zien van verder fietsen. Vervelend maar we hebben ons er overheen kunnen zetten De lunch was perfecto. Na de lunch richting Stanford. Vandaag helaas niet meer kunnen fietsen dan 42.8 km, wel is er een record op de maximale snelheid: 71.4.

Audio: Jet - Rollover DJ
Video: Mauflits Fotografie

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…