dewitschijndel.nl/wintersport/tips/skien/skischoenen
Dankzij de Fischer Vacuum Fit Technology is er bij De Wit Schijndel voor iedereen een perfect passende skischoen verkrijgbaar. Er zijn twee modellen: de Comfort Fit en de Vacuum Fit. Bij de Comfort Fit is alleen de voetzone aanpasbaar, bij de Vacuum Fit kan de totale schoen worden aangepast aan de voet. De Comfort Fit en de Vacuum Fit zijn in diverse modellen verkrijgbaar: voor zowel dames en heren als beginners en gevorderden.

Nadat de klant een keuze heeft gemaakt over de juiste schoenen, kan hij of zij met de schoen op het Vacuum Fit Station gaan staan. We kijken hierbij vooral naar de lichaamsbouw van de klant: wat voor een soort skiër is het en hoe staat hij of zij in de schoen?

Daarna gaan de schoenen de oven in, dit gebeurt zonder binnenschoenen. De benodigde tijd staat op de machine aangegeven; per model varieert dat van 5 tot 10 minuten. Zodra de schoenen op temperatuur zijn, kunnen ze inclusief de binnenschoenen weer worden aangetrokken. Ze mogen nu ook licht worden vastgezet.

Met de verwarmende schoenen mag de klant vervolgens weer op het Vacuum Fit Station gaan staan. De schoen moet wel eerst gekoeld worden. Als de skischoen namelijk net uit de oven komt, is hij nog erg flexibel. Coolpads zorgen ervoor dat de schoen snel afkoelt en als het ware ‘verstijfd’. Om de coolpads gaat vervolgens een zogenaamde vacuümzak. Die vacuümzak zorgt ervoor dat de schoen zich volledig aanpast aan de voet. Afhankelijk van de persoonlijke wens van de klant, kan de vacuümdruk aangepast worden. Hoe hoger de druk, hoe strakker de schoen om de voet gaat zitten. Het proces duurt ongeveer zeven minuten. Daarna heeft u een perfect passende skischoen!

Ga voor handige Tips & Adviezen van De Wit Schijndel over skiën naar:
dewitschijndel.nl/wintersport/tips/skien/

Kijk voor het aanbod aan skischoenen bij De Wit Schijndel op: dewitschijndel.nl/wintersport/skien/skischoenen/

vimeo.com/81483077

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…