Vi fotograferar väldigt mycket eftersom vi nästan alltid har kameran med oss. Om det inte är den lilla kameran som ryms i fickan så har de flesta av oss ständigt med sig mobiltelefonen. Numera har den ju nästan alltid en inbyggd kamera och en bra kamera som tar bilder väldigt mycket bättre än genomsnittskameran för 10-20 år sedan.
Men att titta på bilder på mobiltelefonen eller på baksidan av kameran har sina begränsningar. Vi vill se bilderna stora så att de blir en upplevelse för hela familjen eller vännerna. Då kan alla samlas kring bilden och skratta eller beundra den.
När vi kommer så här långt får många något besvärat i blicken. För hur för man egentligen över bilder från kameran till tv:n. Kräver inte det en massa tekniska kunskaper och lite tur?
Nej, så är det knappast längre.
Från vissa mobiltelefoner och enskilda digitalkameror kan du välja att överföra bilderna till tv:n trådlöst via wifi . Väljer du att göra det trådlöst så trycker du fast den lilla trådlösa antennen i USB-uttaget i tv:n. Tv:n letar sedan upp din kamera och börjar visa bilderna efter att du med fjärrkontrollen valt vilka du vill visa. Allt sköts via tv-fjärrkontrollen. Sladdkoppling beskrivs i ett separat case.
Samsungs Medi@2.0 är samlingsnamnet för den gränslösa medieupplevelsen i tv:n. En byggsten i konceptet är DLNA, Digital Living Network Alliance. Branschstandarden gör det möjligt att enkelt koppla samman dator, tv och andra produkter.
Så här enkelt kopplade vi alltså ihop kameran med tv:n. En trådlös mottagare på tv:n kopplad direkt till kameran (eller mobiltelefonen) eller via router. Via tv:ns fjärrkontroll hittar du de bilder eller filmsekvenser du vill komma åt och kan visa dem på tv:n.
Kopplar du?

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…