Flysurfer Speed4 Lotus 12m test & video review NL:

Ik heb de eer gehad om een tijdje met de nieuwe Flysurfer Speed4 Lotus Pre-Productie kite te mogen vliegen, mijn ervaringen zijn als volgt:
Eerst even de feiten:

Gewicht rider: 95 kg
Skills: gemiddeld/goed
Kite grootte: 12.0m2
Wind: WNW 15/17 knopen
Vergeleken met: Speed3 CE 15.0m2
Verder informatie: Ik ben teamrider voor Flysurfer in de Benelux, toch heb ik geprobeerd een zo objectief mogelijke blik op deze nieuwe kite te werpen.

Bij het voelen van het nieuwe lotus kitedoek, snap je het gelijk, het voelt goed, het is zeer glad, licht en sterk..het voelt een beetje als vooruitgang, bijzonder is het zeker, ook bij het vastpakken,
ik heb bewust korte test sessies gehouden en tussentijds afgewisseld tussen: Speed3 CE 15.0m2 / Speed4 12.0m2 Lotus.

Conclusie en feiten:
De Speed4 Lotus heeft minder bardruk, bij de Speed3 voel je al goed waar de kite staat, ondanks de nog iets lichtere bardruk voel je bij de Speed4 toch beter waar de kite staat, wat je niet verwacht bij minder bardruk. De kite draait net een tik sneller als de Speed3 (op het strand heb ik ook nog even een 12.0m2 Speed3 een op een naast elkaar gevlogen) en maakt naar mijn indruk ook een iets kleinere kiteloop als een vergelijkbare maat Speed3, maar dit baseer ik op gevoel.
De Speed4 vliegt heel mooi door het windvenster en heeft echt beduidend minder drag voor het gevoel, het is allemaal net wat 'smoother' en lichtvoetiger wat resulteert in absurd hoogte lopen.
Ook in het springen zit een verschil, door bovengenoemde aspecten ga je merken dat je langer je druk op de vlieglijnen kunt behouden net voor je afzet en zo dus een betere afzet genereerd, waardoor de vrijgekomen energie beter in lift wordt omgezet, ik sprong met de Speed4 12.0m2 gemiddeld 1 tot 2 meter hoger dan met de Speed3 CE 15.0m2. Natuurlijk is het een kleinere maat, waardoor je uit zichzelf al iets hoger springt, maar het verschil was zeker merkbaar.
Bizar is de hangtime, lift en hangtime in een en dezelfde spong gaan vaak niet lekker samen. Dit heeft Flysurfer ook weten te combineren, zodoende is het mogelijk om met een 12.0m2 in 15-17 knopen wind dikke board-offs te sticken. Wel moet je de Speed4 iets meer dirigeren in de lucht omdat hij wat sneller geworden is, maar dit is een kwestie van enkele sessies wennen.
Uitgehaakt heeft de Speed4 bij minimaal depoweren geen backstall meer, bij een mislukte handlepass blijft de kite stabiel hangen aan de HP-leash, waardoor je de kite weer makkelijk ‘binnen’ kunt halen.
Kiteloopen is geen probleem met de 12.0m2, de kite is rond voordat je geland bent en heeft dus na de pull van de kiteloop een heerlijke lift om je nog op te vangen.

Overall conclusie: The Speed 4 Lotus, brings you progression

Bas Meerwijk - Kite–Freaks

kite-freaks.nl (volop in de steigers, oplevering begin 2014)
facebook.com/groups/335020413292044/

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…