Ertzberg is een projectontwikkelaar en spitst zich toe op binnenstedelijke ontwikkelingen, met een sterke focus op het verhogen van het leefcomfort en de duurzaamheid. De Balk van Beel is het eerste gebouw binnen de stadswijk Tweewaters aan de Vaartkom in Leuven. Het is een heel ambitieuze wijk die ontwikkeld wordt op basis van een holistische visie. Dat betekent dat alle elementen die inpak hebben op onze ecologische voetafdruk ook sterk onder de loep worden genomen. Materiaalgebruik is daar één element van.
Recticel Insulation stapte mee in dit prestigieuze project. De daken van dit project Balk van Beel zijn geïsoleerd met Powerdeck F isolatie. Powerdeck F isolatie voor platte daken bestaat uit een kern in Taufoam by Recticel die tweezijdig bekleed is met een mineraal gecoat glasvlies. Recticel Insulation draagt duurzaamheid hoog in het vaandel en sluit zich daarom ook aan bij het project. Met een zeer gunstige isolatiewaarde hebben de TAUfoam by Recticel producten slechts een beperkte dikte nodig om een voldoende warmteweerstand te bereiken. Bovendien zijn ze Keymark gecertificeerd, wat een extra garantie is voor de kwaliteit. Ook koos Recticel Insulation ervoor om de afvalstromen gescheiden te houden in containers zodat deze verwerkbaar waren. Zo kunnen snijresten van isolatieplaten tot korrels worden vermalen die een energiebron vormen.
Als bewijs dat ecologisch bouwen kan, heeft de Balk van Beel als eerste residentiële gebouw in Europa een BREEAM Outstanding-certificaat mogen ontvangen. Recticel Insulation is trots haar steentje ertoe hebben bijgedragen aan het uitstekend BREEAM-certificaat voor Balk van Beel.

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…