Like Father, Like Son / Aşa tată, aşa fiu (2013)
Regia: Kore-Eda Hirokazu
Premiul juriului la Cannes 2013
Din 21 februarie în cinematografe. Premiera: Cinema Elvira Popescu, ora 20.
Distribuit de INDEPENDENŢA FILM (facebook.com/Independenta.Film97)
--------------------------------
Sinopsis
Ryota a obţinut tot ce are acum numai prin muncă grea. El consideră că nimic nu-i mai poate sta în cale pentru a avea viaţa perfectă, a unui învingător.
Într-o zi, el şi soţia sa, Midori, primesc un telefon de la maternitate. Băiatul lor în vîrstă de şase ani, Keita, nu este copilul lor natural! Spitalul a făcut o greşeală atunci, iar ei au primit alt copil...
Ryota este pus în situaţia dificilă de a lua o decizie extrem de importantă: să aleagă între copilul natural şi cel pe care l-a crescut. Cum vor mai continua să se poarte ei, ca părinţi, cu “fiul” lor, acum, după aflarea adevărului? Pe de altă parte, ce vor spune familiei care le-a crescut copilul natural timp de şase ani? Ryota începe chiar să pună sub semnul întrebării propria sa calitate de tată timp de şase ani de zile.
Este povestea cutremurătoare a unui om, un învingător care, pentru prima dată în viaţă, se loveşte de un zid imposibil de surmontat.
--------------------------------
Regizorul japonez Hirokazu Kore-Eda a mai fost nominalizat la Cannes - Palme d’Or pentru două filme: Nobody Knows (2004) şi Distance (2001). Titlurile pentru care este cunoscut sunt I Wish (2011), Still Walking (2008) şi After Life (1998).

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…