Alba Eterna, una òpera de cambra amb música d’Albert Guinovart, llibret de Jordi Faura, coreografia de Roberto Olivan, direcció musical de Tomàs Grau i direcció escènica d’Abel Coll i Jordi Faura. Es tracta de la segona òpera de Guinovart, i d’un dels pocs llibrets d’òpera creats a Catalunya i en català. A l’espectacle, una proposta pluridisciplinar, hi treballen artistes catalans i internacionals(Japó, Alemanya, Grècia…). En concret, a sobre de l’escenari s’hi podran veure quatre cantants, una ballarina i 12 músics.

Com si es tractés d’un conte per adults, Alba Eterna explica la història d’una ballarina tancada dins d’un teatre . Alba, la ballarina, és la imatge de la bellesa eterna i enamora bojament un fill i el seu pare, mentre que desperta enveja i admiració a la mare i a la seva professora. Els solistes Antoni Comas, Marc Canturri, Claudia Schneider i Begoña Alberdi, amb l’Orquestra Camera Musicae, i la ballarina Konstandina Efthiamiadou completen el repartiment d’Alba Eterna.

A Alba Eterna hi conflueixen diferents visions de la idea de bellesa o, més ben dit, diferents perspectives d'una mateixa obssessió: l'obssessió per la bellesa en temps de vellesa, l'obssessió per conservar la bellesa quan encara se'n té, l'obssessió per mantenir-la perpètua, per aprofitar-se'n, per posseir-la, per consumir-la... En definitiva, una òpera sobre el pas del temps i la seva petjada indeleble, sobre la vel·leïtat humana, l'enveja, la cobdícia i sobre com (obssessionats com estem amb la imatge) "semblar" i "tenir" han esdevingut més importants que "ser" i "saber".

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…