Binnenkort presenteert 't Speeltoneel de spannende komedie 'Het Oordeel'.

Pijnacker, 27 januari 2014. Een wandelaar treft het lichaam aan van een jonge vrouw. Ze is door messteken om het leven gebracht. Het nieuws verspreidt zich snel en er wordt een groot onderzoek ingesteld. Rechercheurs Beukers en De Wit worden belast met de zaak. Na grondig speurwerk komen ze een verdachte op het spoor. Alle bewijzen lijken de kant op te wijzen van Nick van Veen, een collega van het slachtoffer. Nick verschijnt spoedig voor de rechter en een veroordeling lijkt slechts een kwestie van tijd. Maar zijn de bewijzen wel voldoende? Wat hebben de getuigen te vertellen? Is deze zaak wel zo zwart-wit als hij lijkt? De vraag is niet meer wie de dader is. De vraag is of Nick veroordeeld wordt.

'Het Oordeel' wordt gespeeld door groep 1v. De jongvolwassenen hebben samen met hun regisseurs het stuk bedacht en vormgegeven. De meeste scènes zijn tot stand gekomen door improvisatie. Het eerste bedrijf staat in het teken van het onderzoek naar de moord. Na de pauze ziet u de rechtszaak tegen Nick. De regie is in handen van Peter van Oostende en Steffen de Back. Peter drukt zijn stempel op het stuk door zijn persoonlijke elementen, zoals het verplichte dansje. Steffen regelt de verwerking van filmbeelden in het stuk. Zo worden er bijvoorbeeld nieuwsuitzendingen over de zaak vertoond.

Is Nick wel de echte dader? Welke conclusie trekt de rechtbank? En wat is uw eigen oordeel? Kom erachter bij een voorstelling van 'Het Oordeel'. Kaarten zijn te bestellen via de reserveringsmachine.

Deze voorstelling wordt gespeeld op 22, 23, 28 en 29 maart in het Parochiehuis, Oostlaan 38a te Pijnacker. De kaarten kosten €9,00 en voor donateurs/CJP/kinderen t/m 12 jaar/65+ €7,50.

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…