Erik Whien regisseert Edward Albee’s
WHO’S AFRAID OF VIRGINIA WOOLF?
met: Jacob Derwig, Maria Kraakman, Sanne den Hartogh, Kirsten Mulder

Op zaterdag 8 maart gaat Who’s Afraid of Virginia Woolf?, een coproductie van Toneelschuur Producties en Toneelgroep Oostpool, in première in de Toneelschuur in Haarlem. Jacob Derwig en Maria Kraakman spelen het echtpaar Martha en George in deze toneelklassieker, geschreven door Edward Albee, Sanne den Hartogh en Kirsten Mulder spelen Nick en Honey. De regie is van Erik Whien. In de Toneelschuur is de voorstelling van dinsdag 4 maart tot en met donderdag 13 maart en op donderdag 24 en vrijdag 25 april te zien. Who’s Afraid of Virginia Woolf? is tot en met vrijdag 25 april te zien in de Nederlandse theaters.

Onder de regie van Erik Whien, en met deze vier acteurs, wordt dit wereldberoemde verhaal niet alleen een botsing tussen twee generaties - tussen het verharde en verbaal zwaarbewapende koppel Martha en George en de hoopvolle en dromerige Nick en Honey - maar meer nog een ontluisterende studie naar de mens en de verwoestende kracht van de waarheid.

Na een feestje op de universiteitscampus komen Martha en George (Maria Kraakman en Jacob Derwig) laat op de avond thuis. Al snel blijkt dat Martha het jonge stel Nick en Honey (Sanne den Hartogh en Kirsten Mulder) heeft uitgenodigd voor nog een drankje bij hen thuis. Wat volgt is een virtuoos slagveld waarin alle idealen en dromen van de vier aanwezigen zwaar op de proef worden gesteld. In een harde en cynische wereld lijkt de hang naar schoonheid de enige kans tot overleven. En wie durft er te leven zonder dromen?

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…