Bij het Schoolpolitics debat in Amsterdam gingen ruim 200 scholieren in debat met politici uit hun eigen stad. Dit keer bepaalde de scholieren de agenda. Bekijk hier een videosamenvatting van het debat.

In samenwerking met Diversion brengt Coolpolitics de gemeentelijke verkiezingen naar school. Met Schoolpolitics krijgen middelbare scholieren de kans om op een frisse manier met elkaar te praten over de Nederlandse democratie en de gemeenteraadsverkiezingen. Met uitdagende opdrachten ontdekken leerlingen samen wat zij belangrijk vinden in de politiek, en kunnen ze zelfs in de klas een eigen politieke partij oprichten en verkiezingen organiseren op school. Op deze Schoolpolitics website kunnen scholieren daarbij nog van alles te weten komen over de politiek en de verkiezingen: van de manier waarop politieke partijen in elkaar zitten, tot hoe je het best campagne kunt voeren en wat nou precies de belangrijkste onderwerpen zijn in de politiek.

De grote afsluiters van Schoolpolitics wareen de einddebatten op 7 en 14 februari, waarbij de beste leerlingen in debat gaan met echte lokale politici. Bij Schoolpolitics krijg je dus echt een kijkje achter de schermen, in het hart van onze democratie.

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…