breakinwalls.nl
Theaterfestival voor jonge Amsterdammers

Breakin'Walls: FE/MALE
DO 3 T/M ZO 6 APRIL 2014

Breakin'Walls: FE/MALE gaat over mannen & vrouwen. En over man-vrouwen. En vrouw-mannen. We duiken in gender en genderbenders. Onderzoeken holebi’s en hetero’s, seksualiteit en emancipatie, metromachocultuur en lipstickfeminisme.

Flashback naar pakweg 70 jaar geleden: het enige vrouwenrecht is het aanrecht, baren is een plicht en mama mag zonder toestemming van haar echtgenoot nog geen stofzuiger kopen. Een man is breedgeschouderd en huilt nooit. Hij is kostwinner, verstopt zich achter de krant en snijdt op zondag het vlees.

Terug naar 2014: vrouwen zijn supersexy en doen hetzelfde werk als een man, maar dan voor minder geld. Mannen zijn even gevoelig als hun vrouw, maar dan natuurlijk wel met een ruwe bolster binnenin. Gezinnen zijn diverser dan ooit: mannen blijven thuis, vrouwen werken. Mannen trouwen met mannen, vrouwen met vrouwen. Mannen worden vrouwen en andersom. Gender is niet langer wat je bent, maar wie je voelt te zijn.

Maar zijn we wel zo vrij en geëmancipeerd? Beyoncé is een rolmodel, maar ook een lustobject. Hoe bepaal je wie of wat je bent als de mogelijkheden eindeloos zijn? En dan de homohaat: Rusland verbiedt 'homopropaganda', Iran laat mensen onthoofden vanwege hun geaardheid en ook in Nederland vindt dagelijks anti-homogeweld plaats. Kunnen we de diversiteit al gaan vieren of moeten we nog vechten?
De Breakin’Walls redactie (7 mannen versus 11 vrouwen) doet met voorstellingen, debatten, installaties, nagesprekken, exposities en late nights vier dagen lang onderzoek naar gender.

Who run the world? .... GIRLS/GUYS!

Camera/Regie: Milou Gevers
Acteur: Nikolai van Nunen

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…