LAND GOED VOLLENHOVE(N) …

Een van de eerste buitenplaatsen van de Stichtse Lustwarande was het landgoed Vollenhoven in De Bilt. Op een deel van dit uitgestrekte landgoed verrees in Zeist tussen 1956 en 1970 de buurt Vollenhove. Doel van deze nieuwe wijk was vooral de huisvesting van arbeiders in een tijd waarin er een fors tekort aan woningen was. Onder de naam “Bouwproject-Parkplan Vollenhove” werden bijna 2400 woningen gebouwd in die landelijk groene omgeving tussen De Bilt en Zeist Noord.
Dat groen in deze wijk vind je nu nog terug in de fraaie omliggende bossen waar je heerlijk kunt wandelen. Wandelend kun je ook je dagelijkse boodschappen doen, want een compleet winkelcentrum ligt letterlijk aan de overkant. Behalve een goedgesorteerde vestiging van de Jumbo (inclusief postkantoortje), vind je er een Blokker, Kruidvat, kapper en toko. Voor een fleurige aanvulling in huis kun je er terecht bij de vakkundige bloemist en heb je eens geen zin om te koken dan is een frietje zo gehaald bij de snackbar.

Fietsen is een geweldige belevenis in Zeist en omgeving: er liggen veel en goede fietspaden en alles is in principe per tweewieler te bereiken. Het levendige centrum van Zeist met z’n variëteit aan winkels en horeca bereik je per stalen ros in tien minuten. Ook grote stad Utrecht is prima te befietsen vanaf Vollenhove; binnen twintig minuten zit je in het historische centrum. Eenmaal thuis vindt je fiets een prima onderkomen in de berging in de onderbouw van de flat.

De entree van het appartementengebouw huisvest de brievenbussen en via de ruime ontvangsthal kom je bij de lift die je naar deze flatwoning op de vijfde verdieping brengt. Daar stap je in een gang met aan weerszijden toegang tot appartementen. Nummer 954 echter ligt aan het begin, dus je boodschappen hoef je niet nog eens de hele gang door te tillen.
In het hele complex zijn er maar 6 driekamerappartementen, en dit is er een van! Hoe prettig die extra ruimte is zul je elke dag opnieuw ervaren, als je toch net even makkelijker wat spullen kwijt kunt in de extra grote berging. Wat direct opvalt zodra je binnenstapt is het vrije uitzicht en de lichtheid van de woning, mede door het relatief grote glasoppervlak.

De flat heeft een entree die leidt naar de prima living en de dichte keuken met diverse inbouwapparatuur. Via de woonkamer bereik je ook het extra grote, gezellige balkon waar je na een lange dag heerlijk kunt ontspannen in koesterende zonnestralen. Het balkon ligt op het zuidwesten, dus de zon heb je tot laat in de avond. De badkamer is eenvoudig maar netjes en voorzien van een douche en vaste wastafel. Er is een apart toilet. Verder heeft de woning twee slaapkamers waarvan er een dienst kan doen als bijvoorbeeld extra berging, logeerkamer of studeerkamer.

Dit appartement is verzorgd, goed afgewerkt en rook- en huisdiervrij; je kunt er direct in!
De gemeenschappelijke ruimtes zijn op zich ook netjes, maar wel enigszins gedateerd. De ondergelegen autodealer is een rustige buurman waar geen overlast van te verwachten is. Ook de buren boven, beneden en links zijn zeer rustig. Rechts zijn er geen buren.

Een groot voordeel van het wonen in dit complex is de prijs-kwaliteitverhouding. ‘Veel voor weinig’ zou je kunnen zeggen en daarmee woon je dan in een schitterend groene en rustige omgeving met tegelijkertijd alle voorzieningen, inclusief een goed Chinees restaurant, binnen handbereik.

Het openbaar vervoer is uitstekend geregeld in de wijk Vollenhove: de bushalte ligt twee minuten lopen om de hoek. Tien minuten later ben je al in Utrecht en na een kwartier bereik je het Centraal Station van deze provinciehoofdstad. Bij de boekhandel in het winkelcentrum tegenover het appartement kun je trouwens je OV-kaart opladen.
Met de auto ben je binnen enkele minuten op de snelwegen A28 en A27 en bereik je iedere gewenste bestemming op een directe manier. De omgeving van de woning voorziet ruim in parkeergelegenheid.

Het complex heeft verder een actieve Vereniging van Eigenaren; de maandelijkse servicekosten bedragen € 298,- en dat is inclusief gas, opstalverzekering en een voorschot op de verwarmingskosten en het watergebruik.

De lift die je naar de vijfde etage brengt is groot, Hoe voordelig dat is, merk je direct wanneer je er naartoe gaat verhuizen. Maar ook later, wanneer je tassen vol boodschappen thuis wilt brengen, zul je nog vaak blij worden van zijn ruime mogelijkheden.

… dit is die kans!

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…