The suggestion on town planning the centre of Becej focuses on people.
The structures of blocks are divided into smaller entities which are ‘filled’ with activities and functions. Interior spaces are connected with the contents along the street and pedestrian precincts.
New-formed pedestrian walkways connect the town with the river Tisa. Another dominant suggestion which is of benefit to pedestrians is so called Children’s Path.
The town square is designed as a flat surface with slightly changes in ground level. Materialization of the square is varied , square lighting and weather conditions are the factors which contribute to the character and the attractiveness of the square.
Cars are ‘moved away’ from the town centre so that public spaces could be changed from car parks and traffic zones into spaces for pedestrians.
Idyllic and identified urban scenes are formed.
Ecological designing and engineering are applied to the new-designed buildings: ’Houses in a House’ and Town Hotel.

Предлог интервенција за уређење централног подручја Бечеја фокусира се на људе.
Блоковске структуре се рашчлањују у мање целине и 'пуне' активностима и садржајима. Унутрашњи простори су повезани са садржајима дуж улице и пешачким токовима.
Новоустановљена пешачка комуникација повезује град са реком Тисом. Други доминантни пешачки потез је тзв. Дечија стаза.
Трг је уређен као равна површина са благим променама у нивелацији. Материјализација трга је разноврсна, а осветљење и временске прилике су од фактори који доприносе карактеру и атрактивности трга.
Аутомобили су 'протерани' из централног подручја, да би се јавни простори претворили из паркиралишта и саобраћајних зона у просторе намењене људима.
Формирани су сценски простори - идиличне и препознатљиве урбане сцене.
Еколошко пројектовање - примењено је на новопројектованим објектима 'Куће у кући' и Градског хотела.

architizer.com/en_us/people/profile/marko_jovanovic/

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…