Het Volksoperahuis en Izaline Calister presenteren in samenwerking met Jörgen Raymann/ Raymi Sambo
de muziektheatervoorstelling Geen Liefde Zonder Vrijheid.

De Parade
Rotterdam: 20 t/m 23 juni
Den Haag: 5 t/m 8 juli
Utrecht: 27 t/m 29 juli
Amsterdam: 19 t/m 21 augustus
Vondelpark Openluchttheater: 30 juni
Grachtenfestival Amsterdam: 17 augustus

In het herdenkingsjaar 150 jaar afschaffing slavernij presenteren het Volksoperahuis en Izaline Calister in samenwerking met Jörgen Raymann de muziektheatervoorstelling Geen Liefde Zonder Vrijheid, gebaseerd op de Curaçaose slavenlegende van Buchi Fil.
Mosa Nena is het mooiste slavenmeisje van een Nederlandse plantage op Curaçao. Sinds jaar en dag is ze de lieveling en minnares van de plantagebaas. Totdat ze de nieuwe slaaf Buchi Fil ontmoet: een grote indrukwekkende man die ondanks zweepslagen weigert om te buigen voor zijn eigenaar. Als de hartstocht tussen hen opbloeit, heeft dit voor iedereen dramatische consequenties.
Samen met zangeres Izaline Calister en acteur Kees Scholten van Het Volksoperahuis vertelt Jörgen Raymann dit meeslepende en romantische verhaal. De Caribische ritmes en melodieën van zangeres Izaline Calister, twee percussionisten en een gitarist, komen op het podium samen met de westerse klassieke muziek van het Dudok Strijkkwartet. Jongerendansgroep Untold Empowerment uit Amsterdam-Zuidoost zal tevens een bijdrage leveren aan de voorstelling.
Geen Liefde zonder vrijheid vertelt een verhaal over onmogelijke liefde, de universele drang naar vrijheid en het zoeken van je eigen weg. De voorstelling is gebaseerd op De Ballade van Buchi Fil, een beroemd gedicht van de Curaçaose schrijver Pierre Lauffer (1920-1981) dat een belangrijke plek inneemt in de Antilliaanse cultuur.*
Zangeres Izaline Calister is de bekendste zangeres van Curaçao, befaamd om haar mix van Caribische klanken en jazzmuziek. Naast nationale en internationale (theater)tours, maakte zij ook verschillende cd’s waaronder Kanta Hélelé. Op dit album maakte zij reeds haar eigen bewerking van De Ballade van Buchi Fil waarin zij het verhaal vanuit een vrouwelijk perspectief belichtte.**
Jef Hofmeister en Kees Scholten van Het Volksoperahuis maken theater over actuele maatschappelijke thema’s die ze op een muzikale en direct aansprekende manier uitwerken. Geen Liefde zonder vrijheid is onderdeel van een tweeluik over het slavernijverleden dat Het Volksoperahuis in 2013 op de planken brengt. In het najaar volgt een theatertournee van Tambú, a Freedom Song, ook in samenwerking met Izaline Calister.
Jörgen Raymann is behalve van zijn eigen televisieprogramma’s (o.a. Raymann is Laat en zo: Raymann) en zijn optreden in The Passion, bekend van zijn solocabaretprogramma’s in het theater. Met Geen Liefde Zonder Vrijheid keert hij als verteller terug op het toneel en neemt hij het publiek mee naar Curaçao.
De rol van Jörgen Raymann zal op De Parade Den Haag, in het Vondelpark Openluchttheater en op het Grachtenfestival overgenomen worden door Raymi Sambo (o.a. All Stars en Spangas op televisie en theaterrollen bij Tg Max, zijn eigen gezelschap V.I.G. en DNA).
Idee: Izaline Calister, regie: Kees Scholten, tekst: Jef Hofmeister, muziek en liedteksten: Izaline Calister en Jef Hofmeister, verteller: Jörgen Raymann/Raymi Sambo, zang en spel: Izaline Calister en Kees Scholten, strijkarrangementen: Marc Bischoff, muzikanten: Roël Calister (percussie), Vernon Chatlein (percussie), het Dudok Kwartet (strijkers), Ed Verhoeff (gitaar), dans: Untold Empowerment.

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…