Schaatsen op een slootje aan de Hercules Segerstraat, (nu bekend als de Aert vd Neerstraat). en de Huizumer ijsbaan.
Jan speelt met zijn vriendjes in de sneeuw in de Hobbemastraat.

Het Centraal Station in een sneeuwlandschap. De Willemskade met schepen. Op de achtergrond de Oldehove. Op de voorgrond (links) nog een deel van het Amacitiagebouw.

De Prinsentuin met het Pier Pander huisje. De Waag in het centrum van Leeuwarden, de Nieuwestad, nog steeds in volle glorie aanwezig. Het Paleis van Justitie aan het Wilhelminaplein, nu bekend als het Zaailand.
Jan speelt in het weiland omringd door schaap met lammetjes. Verderop loopt een paard met veulen rond (op de achtergrond de Watertoren van Huizum)

Het muziekkorps van de Gymnastiekvereniging in optocht door de straten. Vervolgens een brug, locatie onbekend (vermoedelijk buiten Friesland). De familie maakt een reisje naar Scheveningen. Het Kurhaus is ook bezocht. Op het stand speelt Jan in het zand. En later nog even lekker zwemmen! De familie maakt een wandeling in een bos of park.

De winter van 1941: Paarden trekken slee ( Hobbemastsraat) op achtergrond garage De Vrij, en links in beeld het Amacitia theater.Mensen glijden met een slee naar beneden. De Boterhoek vanuit de Prinsentuin gezien. De dorpskerk van Huizum in een winters jasje. Boten aan de Oosterkade, Oostergrachtswal. De Vrouwepoortsdwinger en de Mercuriusfontein.
De Prinsentuin met al zijn facetten (theekoepel)

In de Hobbemastraat worden de tuinpaden sneeuwvrij gemaakt. Het beursplein met voormalige Klanderij.Een leeuw gemaakt van sneeuw en ijs door kunstenaar H. Laan. De Sint Johannes de Doperkerk in sneeuw gehuld. Het Rengerspark met "de Urn" (of siervaas 1897-1922) op achtergrond.

Het Raadhuisplein waar muziekkorps een optocht begeleidt op weg naar de Nieuwestad richting Wirdumerdijk. De waag in lichtjes gehuld.
Schaatsende kinderen in Julianapark met op achtergrond Vincent van Goghstraat.
Maker : Jouke Schaafsma.

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…