Part of a test review for the Panasonic HDC-TM350 in early 2010, this short film is set around Housesteads Roman Fort on Hadrian's Wall in Northumberland.
I think I was the only person up on the wall at Housesteads that morning and the feeling of disconnection from busy life was amazing.. the bleakness, the beauty and the wind in my face, It was
fantastic; It's not often that you get a place like that all to yourself.
I used to imagine days like this when I worked a dreary office job some time back...

Here's a Wiki:

The fort was built in stone around AD 124, soon after the construction of the wall began in AD 122. Vercovicium was built overlying the original broad wall foundation and Turret. The fort was repaired and rebuilt several times, its northern defences being particularly prone to collapse.

A substantial civil settlement (vicus) existed to the south, outside the fort, and some of the stone foundations can still be seen, including "Murder House", where two skeletons were found beneath an apparently newly-laid floor when excavated.

The fort's orientation is unorthodox, in that its long axis is arranged parallel with Hadrian's Wall (which forms its northern defensive wall), due to the lie of the land. Most other early forts straddle the Wall and therefore protrude into barbarian territory.

It is also unusual for Britain in that it has no running water supply and is dependent upon rainwater collection (for which purpose there is a series of large stone-lined tanks around the periphery of the defences). It is also famous for having one of the best-preserved stone latrines in Roman Britain.

A recent geophysical survey commissioned by English Heritage was carried out by TimeScape Surveys at the fort using magnetometry and resistivity techniques. It identified field systems to the west of the fort and an area of settlement to the south enclosed by ditches and the Vallum. A possible bathhouse has also been identified. It is considered that the planning arrangements reflect a decision by the military to zone land use around the fort.

It is likely that the site for the fort was chosen just as much for its strategic position commanding a gap in the Whin Sill ridge overlooking Knag Burn, as occupying a site on or close to a native settlement. The designation of land use shown by the enclosed settlement and the siting of field systems to the west of the fort clearly support the authors’ thesis that the areas around a fort were precisely defined both in extent and use at a very early date by the army.

The survey to the south and west of the site is surprising in that the known vicus (civilian settlement) immediately to the south of the fort is clearly shown to be contained by ditches to the east and west, and the Vallum to the south. In addition, there is little evidence of other buildings apart from alongside the west road and possibly to the south of the survey area.

The large building to the east of the settlement is probably a bathhouse, although how the water supply was provided is problematical, but probably from springs on the hillside.

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…