1ος Αγώνας Mountain Bike Μολύβου.
Κυριακή 27/4/2014 12:30 Μόλυβος Λέσβου.
Για πρώτη φορά ο μαγευτικός Μόλυβος και ο θαυμαστός κόσμος του Mountain Bike ενώθηκαν για να προσφέρουν ένα αξέχαστο θέαμα στους αμέτρητους θεατές που κατέκλυσαν κάθε στροφή, κάθε δύσκολο σημείο, κάθε σκαλοπάτι... είτε τουρίστες απ' όλο τον κόσμο, είτε κάτοικοι του Μολύβου, είτε λοιποί Λέσβοιοι που συνδύασαν το καφεδάκι τους με urban xc mountain Bike.
Στις 12:30 δόθηκε ενιαία εκκίνηση για όλες τις κατηγορίες και ξεκίνησαν να ανεβαίνουν όλοι μαζί τα πλακόστρωτα απότομα ανηφορικά σοκάκια του Μολύβου, οι τεχνικές δυσκολίες ήταν πολλές παρ όλη την ιδέα ότι δεν πατούσαμε χώμα. Παντού γλιστερό πλακόστρωτο και σκαλοπάτια, είτε ανέβαινες είτε κατέβαινες, μικρά μεγάλα, απότομα, στενά... οι πολλές εγκαταλείψεις μαρτυρούσαν την καταπόνηση που δεχόταν ποδήλατο και αναβάτης, λάστιχα, αλυσίδες κι ένα σπασμένο παλουκόσελο ήταν μέσα στη λίστα των ζημιών που οδήγησαν σε εγκαταλείψεις. Στους περισσότερους αποκαλύφθηκε ένας Μόλυβος "διαφορετικός" μέσα από τα παραδοσιακά στενά δρομάκια με την θέα κάτω να σου κόβει την ανάσα, λίγα μόνο λεπτά μακριά από το Μόλυβο των μπαρ, καφέ, εστιατορίων, που γνωρίζουν οι περισσότεροι από τους Λέσβιους επισκέπτες του τουριστικού Μόλυβου.
Ο καιρός αποθαρρυντικός σε όλη τη διάρκεια της μέρας, με βροχή και βαριά σύννεφα, μας έκανε όμως τη χάρη (;) και έβγαλε δυνατό, καυτό ήλιο από την εκκίνηση ως την τελευταία απονομή, που έπεσε και η πρώτη ψιχάλα!
Διεθνής ο αγώνας μας ακόμα μια φορά με τις συμμετοχές των Solmaz Şafak, Ahmet Onur, Burkan Atagün, που ήρθαν για τον αγώνα από την Κωνσταντινούπολη, καθώς και του Alp Çapa που δεν έτρεξε στον αγώνα λόγω τραυματισμού του, το Σάββατο στα δοκιμαστικά.
Όλα "κύλησαν ομαλά" κατά τη διάρκεια του αγώνα και μετά το πέρας του προκαθορισμένου χρόνου έπεσε η καρό σημαία του τερματισμού που βρήκε 1ο γενικής το Γιώργο Σεραϊδάρη, 2ο τον Δημήτρη Αλεξίου και 3ο τον Δημήτρη Χριστοδούλου.
Ακολούθησε αγώνας παίδων σε διαφορετική διαδρομή, εισάγοντας στα παιδιά που αποτελούν το μέλλον της Λέσβου, στην αγωνιστική ποδηλασία. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τις απονομές, μέσα σ' ένα ενθουσιώδες κοινό-θεατές. Όλα αυτά ήταν αρκετά για να καθιερωθεί από φέτος ο αγώνας του Μολύβου σε θεσμό και να ανακοινωθεί επί τόπου και ο 2ος Αγώνας ΜΤΒ Μολύβου το 2015.

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…