Blodig alvor er en sylskarp komedie som har gjort stor suksess internasjonalt og hjemme i Norge. Nå kommer den endelig til Nordland Teater som en del av grunnlovsfeiringen.

To gutter slåss på lekeplassen og foreldrene møtes for å skvære opp med kringle og kaffe.
 Dannelsen slår sprekker når de nærmer seg sakens kjerne: Hvem sladret og hvem slo?
Her skal det bare en gnist til før alt eksploderer i blodig alvor. 
Hvor siviliserte er vi egentlig når vi trår hverandre for nære og kaffen byttes ut med sprit?

Stykket er et skråblikk på den høflige og politisk korrekte middelklassen, og viser hvilke tanker som egentlig bor i mennesker når fasaden pirkes i.

Med kløktige plasserte referanser til Darfur og Kongo, settes det bevisst opp en ironisk kontrast til karakterenes egne verdisett og deres forsøk på å finne en riktig løsning på konflikten mellom guttene. Samtidig som eksponeringen av karakterene skaper tidvis hysterisk morsomme situasjoner, ligger spørsmålet om hva som kreves for å opprettholde sivilisert adferd som en stadig påminnelse om alvoret i bunn. Som publikum får vi en følelse av å snik-titte inn til naboen. Naboer vi drar kjensel på? Eller er vi naboen? Regissør Trond Lie får operere i et terreng han behersker til fingerspissene. Han har jobbet teater i 50 år, og en stor del av tidene ved Oslo Nye Teater der han har regissert navn som Wenche Foss og Toralv Maurstad. Og det var Lie som hadde regi da vi satte opp suksessen Jungelboken.

Blant de fire som barker sammen når to foreldrepar skal rydde opp etter et gutteslagsmål, er Anne Kokkin. Sistnevnte kommer fra oppdrag i TV2s Hotell Cæsar og roller ved Sogn og Fjordane teater. Med seg har hun Jesper Malm og teatrets egen Linda Mathisen.

BLODIG ALVOR

Premiere: 11.september på Nordland Teaters Hovedscena

Av Yasmina Reza

Med: Linda Mathisen, Anne E Kokkinn, Jesper Malm og Torgeir Reiten.

Regi: Trond Lie

Scenografi- og kostymedesign: Hans Petter Harboe

Målgruppe: Voksne

Sjanger: Komedie

Varighet: 2 timer

Turné t.o.m. 20.oktober 2014

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…