Oppdrag

I Norge i dag har omlag 45000 mennesker diagnosen epilepsi, og kunnskapen om diagnosen er relativt lav.

Epilepsiforbundet ønsker nå å få utviklet et nettbasert dataspill som skal bidra til å spre informasjonen på en underholdende og ny måte, med mål om å berike spillerens bilde av epilepsi, og gjerne utfordre noe av stereotypiene og feilinformasjonen som finnes (f.eks. at alle epilepsianfall er krampeanfall, at blinkende lys er farlig for alle med epilepsi, eller at man skal stikke noe i munnen på folk med krampeanfall).

Målgruppe

Primær
Unge mennesker som er aktive på nett.

Sekundær
Typiske spillere

Innsikt

Epileptiske anfall har som fellestrekk en tendens til å utløse uprovoserte anfall i hjernen.

En glitch er i likhet med epilepsi en uforutsett hendelse som skjer grunnet feil i programmeringen, eller spillets hjerne.

Konsept

«Glitch Game» (Working title)

«Project Glitch» er et tilsynelatende normalt 2D-plattformspill hvor vår karakter skal komme seg fra A til B ved å krysse et brett bestående av utfordrende hindere og motstandere, og komme seg til målet med best mulig poeng-score.

Utfordringen ligger i å observere, og håndtere, forskjellige utløsende faktorer for anfall, og anfallene i seg selv underveis i spillet; utfordringer som kan gjøre spillet svært krevende.
Disse faktorene, representert ved stress og energi, vil hele tiden påvirkes av bevegelse og utfordringene underveis, og vil utløse én av fem epileptiske anfall, eller «glitches».

Når energi og/eller stressnivået når et visst punkt vil et anfall utløses innen de neste sekundene, og en av de fem delene av hjernen (som hver representerer ett anfall) vil begynne å blinke for å gi spilleren en viss forsvarsel på hva som kommer til å skje.

Hver enkel «glitch» i spillet representerer en form for anfall tilknyttet epilepsi, og hvis spilleren taper som resultat av et anfall vil informasjon om typen anfall og epilepsi generelt dukke opp på skjermen.

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…