Casa de productie BLICKINSFREIE prezinta cel mai proaspat proiect: „From ROMANIA with LOVE“

Andy Fazekas , un tânar student din Sibiu, probabil nu şi-a imaginat că un cadou primit în 1984 de la rudele din Germania va avea un impact atât de mare asupra tineretului din Romania comunistă.
La scurt timp după asta a fost insărcinat de Secretarul General al PCR, Nicolae Ceauşescu, să prezinte sportul snowboard întregii natiuni în cadrul unui mare eveniment de iarnă.
De-a lungul anilor în regiunea muntoasă a Transilvaniei s-a dezvoltat o un nucleu puternic ce si-a dedicat întreaga atentie dezvoltării noului sport în întreaga ţară. Snowboarduri făcute manual de ei datorită situaţiei economice proaste în care erau cei mai mulţi oameni, probleme cu staţiunile, lipsa snowparkurilor şi neacceptarea sportului au fost la ordinea zilei. Dar totuşi nu s-au lăsat descurajaţi şi au încercat să îşi atingă visul legat de snowboard.

Documentarul „From ROMANIA with LOVE“ este povestea unui road trip în scena româneasca de freestyle. Snowboarderi profesionişti din ţări ca Slovacia, Franţa, Polonia sau Ungaria s-au întâlnit cu riderii din Romania, profesionişti sau doar locals, ca sa descopere munţii Carpaţi. Interviuri interesante despre dezvoltarea sportului şi a comunităţii dar şi despre problemele cu care se luptă tinerii rideri români sunt competate cu cel mai progresiv freestyle snowboarding din Europa de est. Proiectul a adus împreuna tineri din 6 ţări, legaţi de o pasiune comună.

După proiecte în Polonia (2007) şi Slovacia (2008), „From ROMANIA with LOVE“ este al treilea episod al documetarelor despre snowboard in Europa de est produse de BLICKINSFREIE. Producătorul René Eckert care a crescut într-o fostă ţară comunistă împărtăşeşte la rândul lui pasiunea pentru snowboard care se regaseşte în proiectele sale. Intenţia sa e să aducă împreună snowboarderi profesionişti tineri din Europa de est pentru proiecte de genul ăsta, ceea ce le dă vizibilitate în media din afara ţării şi pot fi descoperiţi de potenţiali sponsori internaţionali.

Teaserul oficial este disponibil acum pe Snowboard.ro, iar in octombrie/noiembrie 2009 filmul va avea premiera în mai multe locaţii din cadrulul unui mare turneu european. După asta documentarul va fi disponibil gratuit pentru vizionări, urmând ca mai târziu să fie distribuit de Rebel Media pe televiziune prin satelit si cablu.

Limba: English / Romanian / Slovak / French / German (english subtitles)

Format: HD 720P25

Rideri: Mihail Adolf (RO), Tomas Droppa (SK), Vladimir Breszovski (RO), Wojtek Pawlusiak (PL), Kinda Geza (RO), Michal Ligocki (PL), Mateffy Istvan (RO), Bazsi Takacs (HU), Constantin Bodea (RO), Martin Freinandemetz (AT), Jaffar Fratele (RO), Chris Percival (AT), Andy Fazekas (RO), Yann Barthelemy (FR), Thibault Pomarat (FR), Leo Taileffer (FR), Tomas Korcok (SK)

Apariţie: December 2009

j vimeo.com/5489586

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…