1. Projekt Paamiut Asasara i Grønland: Proces og forskning.
  Konference af Peter Berliner

  # vimeo.com/51277977 Uploaded 111 Plays / / 0 Comments Watch in Couch Mode
 2. Den nye partikelaccelerator ASTRID2 på Aarhus Universitet er i en af verdens bedste røntgen-kilder. Og så er den tilmed et resultat af selvbyggeri på højeste plan. Tag med i kælderen under Fysik og Astronomi.

  # vimeo.com/50218086 Uploaded 1,110 Plays / / 1 Comment Watch in Couch Mode
 3. Paradoksalt nok elsker vi fiktionens gys og den pirrende skræk, den udløser i os, uanset om det er i form af bøger om forføreriske vampyrer eller film om morderiske aliens. Det mest slående ved overnaturlige monstre er selvfølgelig, at de ikke findes i virkeligheden. Ikke desto mindre bliver vi ved med at fortælle hinanden historier om spøgelser og uhyrer. Faktisk reagerer vi ens på tværs af kulturer, når vi ser en gyserfilm. Denne ens reaktion på gru er der en god forklaring på, som man finder ved at kigge på vores evolutionshistorie.
  Gru-forsker Mathias Clasen viser i bogen Monstre, at vi faktisk har brug for de opdigtede rædselshistorier, fordi de er et resultat af evolutionen. I millioner af år levede vi nemlig side om side med virkelige, sultne monstre, som havde menneske på menuen. Derfor har vores forhistoriske tilværelse som jaget vildt sat sig dybe spor i vores dna. Vores evne til at vågne på et splitsekund med alle sanser skærpet har udgjort forskellen på liv og død for vores forfædre. Så bag vores rationelle, moderne hjerner gemmer der sig en forskrækket primat, som gyser ved synet af lysende øjne og glinsende hugtænder i tusmørket - præcis som vi gør i biografens mørke, når monstret maser sig ind på helten.

  # vimeo.com/50210578 Uploaded 171 Plays / / 0 Comments Watch in Couch Mode
 4. Er du utro, så har du sex med hele verden! Hvorfor? Fordi alt er netværk, og du er forbundet med alle andre nulevende mennesker. Siden 1930'erne har forskere studeret sociale netværk, men det var internettet, som for alvor fik åbnet vores øjne for betydningen af netværk, og hvor udbredte de er overalt i verden. Så du er ikke kun forbundet til andre sexede mennesker, men også til andre arter som koen, hunden, loppen og bændelormen. Derfor er udbruddet 'Hvor er verden dog lille', når vi tilfældigt støder på en bekendt i de varme lande, faktisk overraskende sandt. Antallet af links mellem ethvert menneske og fx USA's præsident er nemlig kun seks, dvs. du skal i princippet bare kontakte seks mennesker, hvor den ene kender den anden, før du får Obama himself i tale. Se dét giver et vist vingesus til den smalltalk, du har med den vindtørre bordherre til årets familiefest - hvem ved, om han kender en, som du gerne vil kende?

  # vimeo.com/49748099 Uploaded 1,434 Plays / / 0 Comments Watch in Couch Mode
 5. Helle Thorning Schmidt fik et indblik i nanoteknologi og interdisciplinaritet, da hun lagde vejen forbi studerende og ansatte på iNANO ved Aarhus Universitet.

  # vimeo.com/49442733 Uploaded 206 Plays / / 0 Comments Watch in Couch Mode

AU TV

Aarhus Universitet PRO

Browse This Channel

Shout Box

Channels are a simple, beautiful way to showcase and watch videos. Browse more Channels. Channels