1. A portrait of urban life, through lenses, microfones, numbers, digital fingers.

  PLUS Collective from Sofia makes the first step towards a visoin of a city, on a street in Plovdiv:
  Otets Paisiy Street.

  Made for and shown at this streets' very own festival in May 2011.
  openarts.info/otets-paisiy-street-festival-2011/

  Featuring music by Auditory Ossicles!
  soundcloud.com/auditory-ossicles

  Infographics: Anton Tsanev
  Animation and Editing: Radha Mateva
  Sound: Marina Zheleva, Miro Christov, Lidia Kamenova
  facebook.com/ngoplus

  # vimeo.com/26273021 Uploaded 98 Plays / / 0 Comments Watch in Couch Mode

 2. Мултимедийният проект „Градски портрет“ е експериментално изследване на уличната система като жив организъм. Подобно на средновековните картини, които улавят живота и динамиката на града в един застинал момент (Питър Брьогел, Йероним Бош), така и проектът „Градски портрет“ се стреми да портретира улица Отец Пасий в детайл, но със средствата на модерните технологии. Ултимативната цел на портрета е не просто да констатира живота в неговата рутинност, но да зададе въпроса каква е скритата емоционална картина на това градско пространство или къде се крие златото на Отец Паисий.

  # vimeo.com/25056353 Uploaded 7 Plays / / 0 Comments Watch in Couch Mode

Follow

"градски портрет"

plus

Мултимедийният проект „Градски портрет“ е експериментално изследване на уличната система като жив организъм. Подобно на средновековните картини, които улавят живота и динамиката на града в един застинал момент (Питър


+ More

Мултимедийният проект „Градски портрет“ е експериментално изследване на уличната система като жив организъм. Подобно на средновековните картини, които улавят живота и динамиката на града в един застинал момент (Питър Брьогел, Йероним Бош), така и проектът „Градски портрет“ се стреми да портретира улица Отец Пасий в детайл, но със средствата на модерните технологии. Ултимативната цел на портрета е не просто да констатира живота в неговата рутинност, но да зададе въпроса каква е скритата емоционална картина на това градско пространство или къде се крие златото на Отец Паисий.

Browse This Channel

Shout Box

Channels are a simple, beautiful way to showcase and watch videos. Browse more Channels. Channels