1. DOXBIO premiere den 5. oktober.

  Den nye film af MADS BRÜGGER

  What happens when a very white European buys a title which turns him into an African diplomat - right in the middle of one of Africas most failed nation states?

  The Ambassador is done and we are looking forward to show you the newest film from the Sundance-winning director behind The Red Chapel.

  The Ambassador is a genre- breaking, tragic comedy about the bizarre and hidden world of African diplomacy, where gin and tonics flow on a daily basis and diamond hustlers and corrupt politicians run free.

  # vimeo.com/27329364 Uploaded 3,503 Plays / / 3 Comments Watch in Couch Mode
 2. SVEND er en åbenhjertig fortælling om Svend Aukens sidste år. En kærlighedshistorie og historien om parret, Svend og Anne. En film om mandsmod, om at brænde for en sag og om at være politiker af hjertet - med livet som indsats".

  Dokumentaristen Anne Regitze Wivel begyndte i januar 2007 arbejdet med portrættering af sin ægtemand og livsledsager Svend Auken. Et portræt af en moderne idealist, - af et menneske for hvem livets mening var at gøre en forskel. Et menneske som havde dedikeret hele sit liv til politik.

  I et par år fulgte Anne Regitze Wivel i hælene på Svend Auken, indtil den dag hvor en alvorlig kræftsygdom ikke længere kunne ignoreres. Nu opstod tidspunktet, hvor det for alvor blev tid for Svend Auken til at kigge på sit politiske livsværk. Tid til at gøre regnskabet op og lægge det frem, så dem der kommer efter, kan fortsætte. Her er Anne Regitze Wivel tilstede som den opmærksomme, lyttende og nærværende ledsager og sammen skaber de tre, Svend, Anne og kameraet, filmen SVEND.

  SØNDAG 11/09 & 14/09

  DANMARKSPREMIERE I 68 BIOGRAFER!
  OBS: VISES KUN EN GANG I MANGE BYER

  - FIND DIN NÆRMESTE PÅ DOXBIO.DK


  Instruktør: Anne Regitze Wivel.
  Producent: Barok Film.
  Distribution: DOXBIO
  Danmark 2011
  Spilletid: 110 min.

  # vimeo.com/28426014 Uploaded 110 Plays / / 0 Comments Watch in Couch Mode
 3. En film af Phie Ambo. Premiere under DOXBIO d. 6. juni i 50 biografer, se doxbio.dk

  Tilbage til livet ved tankens kraft.

  Free the Mind er den fantastiske fortælling, om hvordan én mands vision vender tre personers skæbne - ikke blot med vidtrækkende perspektiver for dem men også for menneskeheden i fremtiden.

  Professor Richard Davidson er en af verdens førende hjerneforskere. Han har sat sig for at undersøge, hvordan man fysisk kan ændre menneskets hjerne - kun ved tankens kraft. Steve og Rich er to af USAs tusindvis af krigsveteraner. Deres liv er vendt til smertelige mareridt: De er plaget af angst for at være sammen med andre mennesker, kan ikke sove uden medicin og lider af skyldfølelser over det de oplevede og udsatte andre mennesker for under krigen. Will på 5 år har ADHD og kraftige angstanfald. Hans forældre vil gerne forsøge alternative metoder end traditionel og vanedannende medicinering.

  Kan Professor Richard Davidson gøre en forskel? Kan han redde dem ud af deres miserable tilværelse og hjælpe dem til et normalt liv? Free the Mind følger de tre forsøgspersoner på deres modige rejse ind i sig selv.

  Danmark 2012
  Længde: 80 min.
  Produktion: Danish Documentary v. Sigrid Dyekjær
  Sprog: Engelsk. Danske tekster

  # vimeo.com/41691784 Uploaded 1,047 Plays / / 0 Comments Watch in Couch Mode
 4. Werner Herzog: Ned i afgrunden / Into the abyss (i 50 danske biografer som del af DOXBIO programmet - Premiere 4. april 2012).

  # vimeo.com/43123172 Uploaded 57 Plays / / 0 Comments Watch in Couch Mode
 5. I biograferne d. 5. juni under DOXBIO

  Instruktører: Christian Sønderby Jepsen (bl.a. Testamentet) og debutanten, Pernille Bervald Jørgensen.
  Producer: Helle Faber, made in copenhagen
  Længde: 83 minutter

  OM FILMEN
  Svend har 16 børn. De fire yngste har han sammen med Gitte, som han netop er ved at blive skilt fra efter 28 års turbulent ægteskab. Samtidig har Svend og Gittes yngste datter, Christina, besluttet sig for at flytte hjemmefra. Men opbruddet i familien åbner en byge af spørgsmål – især for Christina, som er på vej ind i voksenlivet uden rigtig at kunne huske noget fra sin barndom. Christina vil for eksempel gerne vide, hvorfor hun og hendes tre helsøskende blev tvangsfjernet, da de var små. Men Svend og Gitte lider af en slags kollektiv hukommelsessvigt og er ude af stand til at give et fornuftigt svar. De mener begge at tvangsfjernelsen blev iværksat på falske anmeldelser fra et nært familiemedlem.

  For at hjælpe sin datter – og sin egen hukommelse på gled – beslutter Svend sig for at søge aktindsigt hos kommunen. Ved at læse dokumenterne fra dengang er han overbevist om at han én gang for alle kan bevise overfor Christina og resten af verden, at tvangsfjernelsen var en fejl. Og en dag kommer posten så med en meget stor kasse fyldt med sagens akter om Svend og hans mange børn. Sammen med Christina og hendes søster Michelle graver Svend sig ned i den fortid, som ingen rigtig kan huske – og de tre kommer ud på en rejse, som er alt andet end køn.
  -hvis jeg har gjort alt det der, så har jeg jo slet ikke fortjent at leve, udbryder Svend mens han kæmper sig igennem de hundredevis af sider, der blandt andet kortlægger Svends massive alkoholmisbrug, hvordan han har sniffet baner på sofabordet, mens børnene så på – og hans utilregnelighed, når han var påvirket af sprut og stoffer.

  Men på trods af alle skeletterne i skabet og den massive svigt, elsker Christina og hendes søskende stadig deres far og ser op til ham som familiens samlende og underholdende midtpunkt. Alle kender Svend og hans dør står altid åben for børnene og deres venner. Han bager boller og laver kager, når der er fødselsdag. Han er udadtil en nydelig, omsorgsfuld og sjov far.
  -børnene har jo aldrig manglet noget, forklarer Svend, som også har siddet i skolebestyrelsen på børnenes skole gennem flere år. Alligevel må Svend langsomt erkende, at der måske er noget om snakken, når så mange forskellige instanser har skrevet indberetninger om børnenes trivsel. Kassen med aktindsigten bliver en grim opvågning til en virkelighed, som hele familien har forsøgt at fortrænge. Men spørgsmålet er om den nye viden også kommer til at forandre noget?

  # vimeo.com/63647643 Uploaded 5,030 Plays / / 0 Comments Watch in Couch Mode

DOXBIO

DOXBIO Plus

DOCUMENTARYFILM DISTRIBUTER - WORKING WIT 60 CINEMAS ACROSS DENMARK

Browse This Channel

Shout Box

Channels are a simple, beautiful way to showcase and watch videos. Browse more Channels. Channels