1. Terwijl de vrieskou ons voorbije winter teisterde, hield het O’Neill windteam de zomer in leven aan de andere kant van de evenaar. O’Neill ontving zijn wind- en kitesurfsterren in een villa aan het strand van het Zuid-Afrikaanse Big Bay. Samen leven, lol maken, surfen en limieten verleggen, niets is beter om de O’Neill familiebanden aan te scherpen. In deze film zijn Flor Decloedt, Thomas De Wispelaere en Thibaut Michiels de kitende hoofdrolspelers terwijl Nick De Wannemaeker, Sofie Dobbelaere en wereldkampioen Steven Van Broeckhoven hen met windsurfplanken van antwoord dienden. Nederlands kitesurftrots Jalou Langeree vergezelde de windpiraten op hun missies. Het verslag van hun gevaarlijke avonturen op de wereldzeeën toont het leven zoals het is voor een surfpiraat. Feestende zeerovers die niet genoeg krijgen van de brandewijn, zonder vrees de grootste golven aanvallen, het schip er slordig laten bijliggen of heimwee hebben naar de andere kant van de wereld? Wat de film zal onthullen, weet nog niemand…

  “Kaapstad is hét mekka voor wie in wind gelooft. De prijzen van de meeste dingen zijn na het afgelopen WK voetbal zowat op gelijke hoogte gekomen met de onze maar daar stopt het vergelijk zowat”, vertelt fotograaf Jonas Roosens. “Het vlees smaakt er beter, de zaligste wijn is nog steeds heerlijk goedkoop, de wind waait ongeveer vijf dagen op zeven strak en de golven zijn vaak een windsurfmast hoog.” De regio is daardoor een internationaal trainingsoord en de Belgen laten er zich opmerken. Op de beste dag wagen Nick en Steven zich alleen tussen anderhalve masthoge golven en Sofie Dobbelaere maakt op de Kaappunt indruk op alle brokken testosteron. Een deel van O'Neill Pirates of the Wind is op deze beruchte plek gedraaid omdat het qua achtergrond en setting zowat het mooiste en spannendste decor is: een tropisch wit strand, turquoise water en overal bavianen die proberen met je spullen aan de haal te gaan.

  Steven Van Broeckhoven liet dit jaar zelfs zien dat hij de allerbeste is. De Limburger leerde windsurfen op de veel te vaak windloze Vossemeren en werd toch als eerste Belg wereldkampioen in de freestyle discipline. Zijn grootste concurrenten werden geboren met hun voeten op een winderig strand terwijl Steven twee uur moest rijden om van betere wind te kunnen profiteren. “Ja, het vraagt veel doorzettingsvermogen, passie en vooral veel kilometers maar ik heb nu bewezen dat je als Belg op het hoogste niveau kan meespelen,” vertelt hij. In O’Neill Pirates of the Wind zie je hoe Steven in Zuid-Afrika voor deze ongelooflijke prestatie trainde.

  Meer info: facebook.com/oneillbelgium

  # vimeo.com/33167240 Uploaded 6,373 Plays / / 2 Comments Watch in Couch Mode
 2. 4 O'Neill surfers and 4 Dakine skaters in search for the perfect spots. The perfect waves in Siam Park, the ocean an destroying the streets of Tenerife.

  :: Surfteam::
  Niels Musschoot
  Mat Marcantuoni
  Mathias Vanoverbeke
  Sebastian Brugmans

  :: Skateteam ::
  Kevin Tshala
  Timothy Deconynck
  Jelle Deschout
  Hans Borg

  :: Camera & Editing ::
  Stijn Lammertyn
  Alexander Debruyker

  :: Produced by ::
  O'Neill Rider Initiatives
  Chris Verghote

  facebook.com/oneillbelgium

  # vimeo.com/32961284 Uploaded 2,631 Plays / / 0 Comments Watch in Couch Mode
 3. De laatste zomers raken telkens meer jonge kinderen gebeten door de Noordzeegolven en ze groeien steeds vaker tot doorwinterde surfers. België heeft niet de reputatie van een surfnatie maar onze zee is net ideaal om de sport te leren. De golven zijn vaak klein en ongevaarlijk, perfect voor de eerste stapjes en volgende ritjes van de lichtgewichten. Door hun hoger aantal surfdagen duikt tussen die kids ook meer en meer surftalent op. Engeland blokkeert jammer genoeg de echte oceaandeining maar op gezegende dagen mogen we vanuit de open Noordzee wat guitige golven ontvangen. O’Neill beseft dat de jeugd de toekomst is en selecteert talent om hen meer te laten surfen in paradijzen als Costa Rica.

  “Jonge gastjes kun je van bij het begin begeleiden en trainen om goed te worden en ze verzekeren de opvolging van het volwassen team,” vertelt ex-teammanager en maker van de film Alexander De Bruycker. “Als we selecteren, letten we vooral op motivatie en aanleg. Als je hen dan de mogelijkheid geeft om meer te surfen, boeken ze soms verrassend veel vooruitgang.” Keith Marcantuoni, Vincent Vandeputte en Jack Verbraeken reisden zes dagen naar het Costa Ricaanse Tamarindo waar teamgenoot Dean Vandewalle het grootste deel van het jaar met zijn ouders woont. Een tweedaagse boottrip was het summum van de trip. “Walvissen op zeven meter van de boot, dolfijnen zwommen mee, roggen sprongen uit het water”, vertelt Alexander. “We sliepen in de vlotters van een catamaran in een baai van een natuurreservaat. Met je plank uit een boot richting perfecte golven springen is voor hen een droom die werkelijkheid wordt. Je surft en stapt terug op de boot zonder dat je voeten de grond geraakt hebben. Heerlijk!”

  Meer info: facebook.com/oneillbelgium

  # vimeo.com/33173650 Uploaded 422 Plays / / 0 Comments Watch in Couch Mode

O'Neill - Surf

O'Neill Europe Plus

Browse This Channel

Shout Box

Channels are a simple, beautiful way to showcase and watch videos. Browse more Channels. Channels