atlatszo.hu video

 1. Az erőszak mélyen átitatta Érpatak életét. Az elmúlt három évben féltucatnyi gyújtogatás történt, tavaly ismeretlenek megtámadták és agyba-főbe verték a TASZ helyi aktivistáját, néhány hete pedig - a romagyilkossságokból ismert módszerrel - Orosz egy másik helyi ellenlábasára, Polyák Ferencre és feleségére próbálták rágyújtani a házat. Az eset éjszaka történt, Polyákék nehezen mozognak - nem tűnik légbőlkapottnak a félelmük, hogy a romagyilkosságokkal való analógia a tekintetben is áll, hogy nem figyelmeztetést kaptak, hanem az életükre törtek. Teljes cikk: atlatszo.hu/?p=14494

  # vimeo.com/101273653 Uploaded 4,285 Plays / / 2 Comments Watch in Couch Mode
 2. Július 20-án éjjel 1-kor teherautón érkezett meg a Szabadság térre a náci megszállás emlékművének timpanonos, birodalmi sasos fő darabja. A rendőrség több száz méteres körben, az első utcasarkokig dupla kordonnal zárta el a területet, amit belülről a Walton biztonsági cég emberei védtek. Ott voltunk a helyszínen.

  # vimeo.com/101192095 Uploaded 50.7K Plays / / 1 Comment Watch in Couch Mode
 3. Kozmosz koncert, filmvetités, buli és házi oligarchák az oknyomozó portál támogató partiján.

  # vimeo.com/100607461 Uploaded 1,563 Plays / / 0 Comments Watch in Couch Mode
 4. A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) finanszírozását vizsgálva számos közpénzből is működő civil szervezetet találunk, amelyek pénzügyi beszámolóikat rendre nem teszik közzé, pedig erre törvény kötelezi őket. Gazdasági társaságok és önkormányzatok is feltűnnek az átláthatatlanul gazdálkodó hálózatban, annyi viszont még így is látszik, hogy a Jobbik felől több csatornán érkezik támogatás a HVIM felé. Teljes cikk: atlatszo.hu/2014/07/06/az-orszaggyules-es-a-kozmedia-is-kiveszi-a-reszet-a-hatvannegy-varmegye-ifjusagi-mozgalom-finanszirozasabol

  # vimeo.com/100074297 Uploaded 2,836 Plays / / 2 Comments Watch in Couch Mode
 5. Nagyjából 3000-en vettek részt a 2014-es Budapest Pride-on, mely ellen ezúttal "családvédő" címszóval szerveztek tüntetést. Családvédelem nemigen volt, ellenben mocskos buzizás, auschwitzozás meg petárdázás igen. Bár tény, hogy egyesek mindezt a gyerekeik társaságában művelték. A menet egyébként kicsit napszúrásos, de jó hangulatú volt, a buzizókat leszámítva integető budapestiek között vonuló résztvevők szót emeltek a diszkrimináció ellen, majd magas fokú biztonsági intézkedések közepette elhagyták a felvonulás területét.
  Bár több kirívó ruhájú felvonuló volt a szivárványzászlós menetben, mi mégis két ellentüntetőnek adjuk a feltűnési viszketegség nagydíját.
  Orosz Mihály Zoltán érpataki polgármester szabadságjogainak vélt sérülése miatt kiabált legalább egy órán át, amiért nem túl barátságos társaságával nem engedték be a menetre. Az Oktogon közepén pedig egy kamion tetejére mászott fel egy ordító fiatalember, akit a biztonságiak pár rúgás kíséretében szereltek le. A férfi egy táskával ment fel a teherautó tetejére, amiből egy olvashatatlan papírt húzott elő, de amíg nem derült ki mi van nála, pár másodpercre megfagyott körülötte a levegő.
  A Pride körül és városban egyébként irtózatos mennyiségű rendőr volt, köztük kutyás, lovas és biciklis egységek is. Kíváncsiak vagyunk, milyen költsége lehetett, hogy távol tartsák azt a kb 100 erőszakos ellentüntetőt, akiknek állítólag nem tetszik a menet, de mégis mindenképpen a közelébe akarnak férkőzni.

  # vimeo.com/99999586 Uploaded 6,063 Plays / / 0 Comments Watch in Couch Mode

Follow

atlatszo.hu video

atlatszo.hu Plus

Browse This Channel

Shout Box

Channels are a simple, beautiful way to showcase and watch videos. Browse more Channels. Channels